Nekako nam se ove godine čini da pravo ljeto nikada neće stići i dok ga čekamo doslovno kao ozebli sunce pitali smo ljude oko nas što za njih označava ljeto. Kada su dodatni slojevi i zamatanja u veste prošlost, a doba hladnog vrha nosa gotovo? Evo što su za njih vjesnici ljeta, odnosno pokazatelji da nam je ono napokon stiglo.

Galerija Somersby lubenica zvijezda je ovog ljeta Somersby lubenica +0 Somersby lubenica u limenci

Za većinu su to dnevna druženja na otvorenom produžena duboko u noć, a da niste ni primijetili.

''Znam da je ljeto kada se zadržim s prijateljicom vani, počne padati mrak, pogledam na sat, a već je prošlo devet navečer... Čini se da vrijeme puno brže prolazi kada su topliji dani'', primjećuje Petra i veseli se toj ljetnoj ''pojavi''.

Za neke ljeto označuju neki novi okusi.

''Kada vidim svoje omiljeno voće, lubenicu, u voćarnama onda znam da je ljeto stiglo. Slasna lubenica ravno iz hladnjaka... mmm. I dok čekam njezinu pravu sezonu, pijem Somersby lubenicu pa imam ljeto kad god poželim. S njom u ruci sjedim na jarunskim oblucima, zamišljam da sam na plaži'', kaže nam Maja i pokazuje nam što ima u torbi.

''Kada se škrinje napune s novim okusima sladoleda. Ovisnik sam o sladoledu, a zimi nije neki izbor'', priznao je Jan.

Za neke je ljeto kupanje u znoju.

''Ljeto je ono kada vam prvi put kapljica znoja zaškaklja vrat brzo nakon izlaska iz kuće'', kaže nam Ana, koja se tomu čak već i veseli.

''Znate onu 'fatamorganu' koja se stvori kada otvorite vrata automobila sparkiranog na suncu. E, to je za mene ljeto... Kada moraš pričekati koju sekundu s otvorenim vratima da se temperatura s 50 spusti na ugodnih 30 stupnjeva'', kaže Tibor.

Mnoge na ljeto asocira sloboda, oslobođenje od okova silne odjeće.

''Ljeto je za mene došlo kad se ne moram brinuti što sam zaboravila jaknu pri izlasku iz kuće jer mi neće ni trebati kada se spusti noć'', kaže nam Andrea, koja se veseli skidanju svih tih slojeva robe.

''Za mene ljeto počne kada prvi put ogolim prstiće, odnosno skinem se u sandale ili japanke'', priznaje nam Tea.

''Za mene je ljeto kada je vožnja biciklom u funkciji klime jer je hodanje po gradu nemoguće'', kaže nam Irena.

Nekima je odlazak iz grada na ljetovanje jedini pravi osjećaj ljeta.

''Odmalena je za mene početak ljeta označavalo ljetovanje u Dalmaciji i onaj osjećaj kad kad ti sol i sunce stišću obraze. Stoga svake godine krajem lipnja pokušam barem na nekoliko dana otići na more kako bi mi ljeto što prije počelo'', ispričala nam je Mila

''Znam da je ljeto kada osjetim miris kreme za sunčanje u zraku'', s nostalgijom se prisjeća Vesna.

''S obzirom na to da sam iz Splita, za mene je ljeto počinjalo onog trenutka kada odem na otok, bilo koji, i maknem se iz grada'', kaže nam Srđan.

Što za vas znači da je ljeto počelo? Ili ste pak jedan od onih koji su pronašli način da im ljeto bude bilo kad i bilo gdje.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju