Unošenje mirisnih nota u naš dom može prekriti neugodne arome, poboljšati nam raspoloženje i cjelokupno ozračje prostorije, a danas se to može napraviti na nekoliko načina.

1. Mirisne svijeće
Mirisne svijeće jedan su od prvih izbora kada težimo dodavanju mirisa u svoj dom. Istodobno su romantične, daju posebnu toplinu svakoj prostoriji, a ujedno su i vrlo dekorativne. Ono što je najbolje kod njih je to što uz samo jednu svijeću zaista možete u potpunosti promijeniti ozračje čitave prostorije, te ujedno birati svoje omiljene mirise.

Da bi svijeća zaista ugodno mirisala, važno je od kakvog je voska napravljena. Kvalitetnije svijeće u sebi sadrže ili pčelinji vosak ili soju, dok su parafinske i petrolejske znatno jeftinije, ali i manje kvalitetne.

Mirisna svijeća IKEA svijeća s mirisom lavande 59,90 kn i Yankee Candle svijeća s miriosm svježe opranog pamuka 95 kn (Foto: Zadovoljna.hr)

2. Difuzori
Difuzori su u posljednjih nekoliko godina postali omiljeni dodatak domovima mnogih zaljubljenika u mirise. Njihova je tajna u tom što u prostoriju mogu unijeti dugotrajni miris u trajanju od nekoliko dana, pritom nisu nametljivi, te su ujedno i dekorativni element koji će privući pozornost.

Mirisne svijeće iz trgovine H&M Home - 1 Četiri mirisne svijeće iz H&M-a koje će biti i lijepa dekoracija doma

U njima se nalaze ulja koja su mnogo koncentriranija od onih u svijećama i parfemima pa zato i toliko dugo isparavaju mirisne note. Pritom su ključni kvalitetni drveni štapići koji dolaze uz difuzor i čijim se umakanjem u ulje aktivira miris.

Mirisni štapići Zara Home mirisni štapići s mirisom gardenije 139 kn i Yankee Candle mirisni štapići s mirosm agruma i dinje 175,50 kn (Foto: Zadovoljna.hr)

3. Mirisni sprejevi
Iako smo uz mirisne sprejeve nekada vezali isključivo osvježivače prostorija prepune umjetnih mirisa, prešli su dalek put do svojih današnjih izdanja na policama naših trgovina.

Štoviše, ne samo da u potpunosti mogu eliminirati neugodne mirise nego dati i dašak energije odabranih nota čitavoj prostoriji.

Kupka stvara neodoljive ružičaste nijanse I jednorozi bi se kupali u njoj: Kupka s mirisom vanilije i trešnje

Na tržištu se mogu naći i posebni mirisni sprejevi namijenjeni tkaninama pa njima možete pošpricati ili ukarsne jastuke u sobi ili jastučice koji se nalaze na kuhinjskim stolicama ili posebno vam dragu kuhinjsku krpu koja će služiti u dekorativne svrhe.

Dodatni savjet: Ako niste pobornik umjetnih mirisa u svome domu, u kutak kuhinje ili na prozorsku dasku stavite začinsko bilje. Osim što će blago mirisati, bit će i vrlo praktično za svakodnevnu pripremu jela.

Miris za dom Notes of Zagreb s mirisom limete mošusa i sandalovine 105 kn i L'Occitane mirisna maglica s eteričnim uljem lavande i mandarine 160,60 kn (Foto: Zadovoljna.hr)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju