Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Gradom Zagrebom po deseti put zaredom dodijelio je Volonterski Oskar.

Riječ je o nagradi za najaktivnije volontere Zagreba, koje su u 2018. godini pripale trima fantastičnim ženama: Mileni Štimac, Blaženki Eror Matić i Mariji Vujevoj.

U glasanju za najbolje volontere sudjelovalo je 4138 građana koji su najviši broj glasova dali Mileni Štimac, volonterki u skloništu za životinje Dumovec. Već nekoliko godina Milena se bavi zbrinjavanjem napuštenih pasa, a samo ove godine utrošila je nekoliko stotina sati svojeg slobodnog vremena kako bi zbrinula sedamdsetak životinja te im našla novi dom.

Blaženka Eror Matić s radošću daruje svoje slobodno vrijeme u udruzi volontera u palijativnoj skrbi La Verna. Ona je ove godine dobila Volonterskog Oskara za humanost i razvoj palijativne skrbi. Marija Vujeva dobila je Volonterski Oskar za izgradnju mira i solidarnosti koja volontira u Isusovačkoj službi za izbjeglice.

Svečanost u Staroj Gradskoj vijećnici otvorila je Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb koja je zahvalila svim volonterima Grada Zagreba na podršci i predanom radu.

Da u Zagrebu žive ljudi velika srca složila se i Romana Galić, Pročelnica Gradskog ureda za socijelnu zaštitu i osobe s invaliditetom, dodavši da svi moramo biti ponosni na naše sugrađane koji volontiraju i na različite načine pružaju utjehu onima kojima je najpotrebnije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju