Povodom Međunarodnog dana volontera, trinaestu godinu zaredom dodijeljeni su Volonterski Oskari. Među 25 pristiglih prijava, u finale su ušli David Lonjak iz DVD-a Kašina, Goranka Perc iz udruge Nismo same i Patrik Radotić iz udruge Mali zmaj. Nagradu za životno djelo dodijeljena je Ivki Pogorelčnik iz Katoličke udruge "Kap Dobrote".

Građani su svojim glasovima odlučili tko je od oskarovaca ujedno i zagrebački volonter godine. Ove godine preko 3200 građana glasalo je za svog favorita, a osoba s osvojenim najvećim brojem glasova je David Lonjak iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kašina.

Povodom Međunarodnog dana volontera, trinaestu godinu zaredom dodijeljeni su Volonterski Oskari

Od malena me zanima vatrogastvo. Živim preko puta vatrogasnog doma u Kašini i kao dijete sam gledao vježbe vatrogasaca što me privuklo da se i ja pridružim kao član. U početku je to bilo kroz dječju igru i natjecanja pa sam nastavio i natjecateljski dio i kao mladež. U to doba već se stvorio krug ljudi koje sam iz dana u dan upoznavao i postali smo prijatelji.

Svidjelo mi se to zajedništvo i dobra atmosfera u društvu, pozitivan stav i spremnost da svi zajedno učinimo nešto korisno za društvo i naše malo mjesto. To me potaknulo i da se odazovem na osposobljavanja nakon što sam postao punoljetan i da uz završeno osposobljavanje za vatrogasca budem spreman izaći na intervencije i time biti na pomoć i korist široj zajednici. Jako me privlače i osposobljavanja koja organizira vatrogasna zajednica grada Zagreba jer se uvijek veselim naučiti nešto novo, kazao je volonter godine David Lonjak.

Slika nije dostupna "Na uspjehe djece izbjeglica s kojima radim ponosna sam kao da su moja vlastita djeca"

Slika nije dostupna Volonterka godine Viktorija Petek: "Često ovo što radimo u Malom zmaju bude emotivno, ali plačeš kad te nitko ne vidi"

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Čestitke svim finalistima, čestitke i ostalim nominiranim kandidatima, nastavite volontirati i raditi prekrasne stvari za još ljepšu i humaniju zajednicu našega grada. Hvala i vama, dragi organizatori volontera što ne samo što radite prekrasne stvari za svoje korisnike i zajednicu, već uz to odvojite i vrijeme za nominiranje svojih volontera i što im na taj način pokazujete koliko ih cijenite, poručili su iz organizacije Volonterski Oskar.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju