Ženka vombata Millie jedna je od najslađih stanovnica australskog Symbio Wildlife parka. A kako li tek slatko jede batat, to morate vidjeti.

Vombati su tobolčari porijeklom iz Australije koji mogu narasti do metra dužine, a karakteristično im je okruglasto, mišićavo tijelo i kratke, zdepaste noge. Mogu živjeti do 15 godina u divljini i do 20 godina u zatočeništvu. Oni su vrlo samotni tobolčari koji žive samo u Australiji i zaštićena su vrsta.

Postoje tri podvrste vombata, a sjeverni vombat s dlakavim nosom jedan je do najrjeđih kopnenih sisavaca na svijetu. Nažalost, nalazi se na listi kritično ugroženih vrsta i danas ih se može naći samo na jednom mjestu – nacionalnom parku Epping Forest u Queenslandu.

Slika nije dostupna Može li slađe? Poslušajte medenog korgija kako neodoljivo zavija dok jede

Ženka vombata Millile, zvijezda ove naše priče, svoj je dom pak pronašla u Symbio Wildlife parku u gradu Helensburghu u kojem žive mnoge australske autohtone i ugrožene egzotične životinje: koale, klokani, dingo, lemuri, crvene pande, merkati, ješci, majmuni, gepardi, razni reptili i, naravno, vombati.

Slika nije dostupna A joj, medenjak! Psić Dui koji nalikuje na mačku nova je zvijezda na Instagramu

Životinje u ovom parku nadaleko su poznate kao najsretnije na svijetu zahvaljujući njihovom jedinstvenom načinu ponašanja koje je rezultat velike količine ljubavi i brige koju dobivaju od zaposlenika.

A na slatkici Millie itekako se vidi da je sretna i dobro zbrinuta, i da joj u parku ništa ne nedostaje – pa ni omiljenog slatkog krumpira! Millie je batat jedna od omiljenih namirnica, a kako ga slatko i slasno jede pogledajte u videu. I oprostit ćemo joj mljackanje jer ovakvoj neodoljivoj "okruglici" se stvarno ništa ne može zamjeriti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju