Nismo se ni okrenuli, a već je prošlo 20 godina otkako je na našim kalendarima pisala 1997. godina. Mnogo toga se od tada promijenilo, stoga smo se odlučili podsjetiti nekih stvari, događaja i osoba koje su obilježile tu godinu

Film
Bila je to definitivno godina "Titanica". Leonardo DiCaprio i Kate Winslet kao Jack i Rose rasplakali su milijune ljudi, oduševili filmske kritičare i publike diljem svijeta, a njihova priča i dan danas je jednako popularna.

Također, "Titanic" je 1997. godine uspio ono što je dotad bilo nemoguće u Hollywoodu– zaraditi milijardu dolara na kino-blagajnama.

Dva filma koja još moramo spomenuti su svakako "Moj dečko se ženi", u kojemu je Julia Roberts ponovno opravdala status kraljice romantičnih komedija, te film "Ljudi u crnom" koji je vrlo brzo postao planetarno poznat.

TV serije
"Prijatelji" su 1997. godine zasigurno bili jedna od najpopularnijih serija, dok je u jesen te godine započelo emitiranje posljednje sezone legendarne serije "Seinfeld".

Mnogo toga se promijenilo kroz 20 godina, no ono što je zajedničko 1997. i 2017. godini zasigurno su modni trendovi

Tada je televizijska publika dobila i tri prava pojačanja u obliku serija kojih se zasigurno svi sjećamo - "Ally McBeal", "Dharma & Greg" te "Buffy, ubojica vampira".

Najpoznatiji parovi
Koliko su se stvari zapravo promijenile najbolje pokazuje to da su 1997. godine najpoznatiji bračni parovi bili Nicole Kidman i Tom Cruise te Demi Moore i Bruce Willis.

Iste te godine tek su prohodali nogometaš David Beckham i Victoria Adams, tadašnja članica slavne grupe Spice Girls. Slavni par vjenčao se dvije godine kasnije.

Moda
Tadašnji modni trendovi uključivali su choker ogrlice, odjeću od baršunastog materijala, crop majice, kožne hlače, kombinacije trapera s traperom, obuću s platformama te sandale s debelom petom.

Zapravo više-manje sve ono što se i danas nosi. Tako su trendovi koji su bili popularni 1997. godine postali ponovno nezaobilazni i u 2017. godini.

Smrt princeze Diane
Bio je to posljednji dan u kolovozu 1997. godine kada je svijetom odjeknula vijest da je princeza Diana poginula u automobilskoj nesreći. Za voljenom princezom i humanitarkom tugovao je čitav svijet.

Bliski prijatelji i pjevač Elton John kao posvetu napisao je novu verziju pjesme "Candle in the Wind" te je otpjevao na njezinu sprovodu. To je bila jedina javna izvedba ove verzije koja je tada postala drugi najprodavaniji singl svih vremena.

Sva zarada od pjesme donirana je dobrotvornim organizacijama s kojima je Diana surađivala. Nadalje, Elton je rekao da će ponovno javno otpjevati ovu verziju jedino ako ga ikad to budu tražili Dianini sinovi, prinčevi William i Harry.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju