Zimska beze rolada s kremom od vanilije i mandarinama - 1
Zimska beze rolada s kremom od vanilije i mandarinama - 1 (Foto: Kristina Štriga)
Zdravlje & prehrana

Lagana i neodoljiva: Zimska beze rolada s mandarinama i kremom od vanilije za koju će se uvijek naći mjesta

18-12-2023 Piše Nova Studio
komentari

Ako ste umjesto beze rolade bar jednom dobili bezveze roladu, kaže Kristina, ovaj put nećete zeznuti jer vam ova gastroblogerica daje odlične savjete da vam ova zimska rolada uspije baš svaki put.

Galerija Zimska beze rolada s kremom od vanilije i mandarinama - 4 Zimska beze rolada s kremom od vanilije i mandarinama - 3 +1 Zimska beze rolada s kremom od vanilije i mandarinama - 2

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Parfemi ISPLATIVA KUPOVINA Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

"Prvo miksajte bjelanjke s prstohvatom soli pa postupno dodajte šećer i miksajte dok šaum ne bude sjajan kao moja kosa kad je cijele noći držim u kokosovom ulju", kaže Kristina Štriga, gastroblogerica čije recepte pod profilom @cellulite factory rado isprobavamo i dijelimo, te dodaje još jedan zlata vrijedan savjet:

"Olakšajte si pripremu krema i umjesto jajastog curda s mandarinama napravite ovu jednostavnu kremu s pudingom Dolcela Bourbon vanilija, koja je jednako dobra, ako ne i bolja."

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cellulite Creator (@cellulite_factory)

Za ovu laganu zimsku beze roladu s kremom od vanilije i mandarinama uvijek ima mjesta, pa čak i nakon obilnoga glavnog jela. Stoga, ne propustite je napraviti prvom prilikom.

RECEPT - Beze rolada s kremom od vanilije i mandarina

Sastojci:

  • 4 bjelanjka, sobne temperature (oko 140 g)
  • prstohvat soli
  • 160 g šećera
  • 1 žličica Dolcela gussnela
  • 2 žlice listića badema

Za kremu:

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. U zdjeli miksajte bjelanjke na srednjoj brzini 3 minute. Ubacite sol i nastavite miksati još 2 minute. Počnite dodavati šećer, žlicu po žlicu uz 3 minute miksanja nakon svakog dodavanja. Gotovo je kad je snijeg čvrst i više ne osjećate kristale šećera pod prstima.
  2. U snijeg špatulom umiješajte prosijanu žlicu Dolcela gussnela. Rasporedite smjesu na lim 25 x 30 cm obložen papirom za pečenje i zagladite špatulom. Pospite listićima badema i stavite u pećnicu na 10 minuta. Smanjite temperaturu 150 stupnjeva (140 ako je ventilacija) i pecite još 20 minuta.
  3. Pečenu roladu ostavite da se hladi u limu 10 minuta, prebacite na krpu ili papir za pečenje i ostavite 1 sat da se ohladi.
  4. U zdjelici otpornoj na toplinu sjedinite sok od mandarina, žumanjak, puding od bourbon vanilije i šećer. U loncu zagrijte 125 ml mlijeka do vrenja. Uz miješanje ulijte mlijeko u mješavinu soka i pudinga, vratite nazad u lonac i kuhajte na laganoj vatri oko 5 minuta uz neprestano miješanje. Gotovo je kad se smjesa zgusne i kad se pojave mjehurići. Prebacite u zdjelicu, površinu pokrijte folijom i pustite da se ohladi.  Zimska beze rolada s kremom od vanilije i mandarinama - 2 Zimska beze rolada s kremom od vanilije i mandarinama - 2 (Foto: Kristina Štriga)
  5. U zdjelu ulijte ostatak mlijeka (125 ml) i dodajte vrećicu šlaga kreme okusa vanilije Dolcela. Miksajte na srednjoj brzini dok se ne formira šlag, oko 3 minute. Stavite na pola sata u hladnjak kako bi se krema stisnula.
  6. Skinite papir za pečenje na kojem se pekla rolada i premažite roladu kremom od vanilije (ostavite malo za dekoraciju). Rasporedite kremu od mandarina i nježno zarolajte roladu. Ukrasite ostatkom kreme, mandarinama i narom, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Pročitaj još
Pročitaj još