Pokloni su neizostavni dio Božića, a blagdani su razdoblje u kojem nekako najlakše vadimo novčanik iz torbe, provlačimo kartice, ulazimo u minuse, sve kako bismo razveselili one koje volimo.

Galerija Lijepe poruke u staklenci mogu popraviti nečiji dan Na staklenku sa svijećom zalijepite lijepu poruku Žena piše +2 Kasica-prasica

Međutim, nisu svačije mogućnosti jednake, ali čak i da jesu – postoje pokloni čija materijalna vrijednost nije velika, može biti tek nekoliko kuna, a koji će osobi kojoj su namijenjeni biti neprocjenjivi. To su pokloni kojima, i bez pražnjenja računa, pokazujemo da nekoga volimo, slušamo, cijenimo, poštujemo, poznajemo...

U nastavku vam donosimo 10 primjera takvih poklona koji, kako smo već napisali, ne koštaju puno, ali su vrjedniji od najskupljih stvari.

1. Uokvirena zajednička fotografija

Vremena u kojima smo kupovali filmove za fotoaparate pa onda s njima trčali u fotostudije kako bismo vidjeli tih 30-ak fotografija, uz nadu da smo dobro ispali, daleko su iza nas.

Danas smo svi opremljeni barem mobitelima i možemo fotografirati svaki trenutak našeg života. Međutim, danas sve rjeđe trčimo u fotostudije i velik dio tih uspomena samo nestane.

Zato barem neku od njih izradite, uokvirite i poklonite osobi koju volite da ostane dio vašeg života i kada se mobiteli, laptopi, računala, eksterni diskovi i svi drugi uređaji pokvare.

2. Staklenka puna lijepih poruka

Svi se nekad probudimo s mišlju kako jedva čekamo da dan završi i da se vratimo uz krevet, a jedna lijepa poruka na jedno takvo jutro sigurno bi barem malo popravila situaciju.

Zato kupite staklenku, uzmite papir i kemijsku i počnite pisati lijepe poruke nekome koga volite. To može biti vaša mama, prijateljica, partner...

Potrudite se da ih bude što više, izrežite svaku posebno i ubacite ih u staklenku uz napomenu da svaki dan izvuku jednu poruku. Nekad će i "Želim ti divan dan" napisano na papiriću taj dan učiniti uistinu divnim.

Lijepe poruke u staklenci mogu popraviti nečiji dan Lijepe poruke u staklenci mogu popraviti nečiji dan Foto: Getty Images

3. Svijeća u staklenci s personaliziranom porukom

Vrlo je jednostavno. Kupite mirisnu svijeću u staklenci, napišite neku lijepu poruku, možete je isprintati da izgleda urednije i zalijepite ju na staklenku i tako ćete nasmijati, raznježiti ili razveseliti osobu kojoj je poklonite svaki put kad posegne za tom svijećom.

4. Isprintani bonovi za druženja s vama

Razne obveze i poslovi tijekom godine često stoje na putu između nas i druženja s onima koje volimo.

Ako u godini koja dolazi želite više svog vremena posvetiti nekoj osobi do koje vam je stalo, napravite bonove za druženja.

Jednostavno je – na listove papira napišite za što je bon, može to biti odlazak na kavu, zajednička večera, šetnja gradom, odlazak u kino, pustošenje šoping-centra... Ako imate vremena, zaigrajte se i s izgledom bonova.

A onda svaki put kada ta osoba poželi obaviti neku od tih aktivnosti s vama imat će bon zbog kojeg jednostavno nećete moći reći – ne. I na kraju ćete svi biti sretni zbog toga.

5. Boca uspomena 

Kupite staklenu bocu ili iskoristite neku koju već imate doma, ili teglu ako vam se više sviđa, i napunite je sitnicama koje vas vežu s osobom kojoj bocu poklanjate.

Mogu to biti karte za koncert na kojem ste bili skupa, školjka sa zajedničkog ljetovanja, vaša zajednička fotografija... Bilo što što vam padne na pamet. Poklon je to koji sigurno spada u kategoriju onih jeftinih, a neprocjenjivih jer je sastavljen od cijele hrpe uspomena.

6. Snimljeni video

Simpatični video još je jedan prijedlog poklona za koji ne morate trošiti novac, a dragoj će osobi zasigurno izmamiti osmijeh na lice. Zamislite bakin izraz lica kad joj na ručku pokažete video s pjesmom ili simpatičnim plesom koji je osmišljen baš za nju. Zasigurno će ga istaknuti kao jedan od najdražih poklona u životu.

7. Datum za spoj

Još jedna simpatična ideja koja bi se mogla svidjeti parovima. Partneru možete pokloniti papir s datumom, a na taj dan organizirajte spoj. Bilo da se radi o šetnji, pikniku ili kinu – ovaj poklon je baš originalan. Osim doze mističnosti koju nosi sa sobom, on je ujedno i iznenađenje, a iznenađenja baš uvijek prolaze.

8. Poruka za budućnost

Ako ne znate što biste poklonili najmlađima, ili pak niste u situaciji da im kupujete skupe poklone – napravite vremensku kapsulu. Ovaj poklon će oduševiti djecu, a sve što trebate učiniti jest uzeti kutiju i djeci reći da u nju stave najdraže predmete i određene poruke. Kutiju zakopajte u vrtu i ne dirajte je sljedećih – 10 godina. Vremenska kapsula postat će obiteljska tradicija, a 10 godina će preletjeti u trenu.

Tako ih je lijepo čuti: Rečenice koje našim čitateljicama znače i više od "volim te" Kako reći \'volim te\' bez korištenja te dvije riječi - 4 Kako reći \'volim te\' bez korištenja te dvije riječi - 7 Kako reći \'volim te\' bez korištenja te dvije riječi - 8 +6 Kako reći \'volim te\' bez korištenja te dvije riječi - 1

9. Recept

Ovo je savršen poklon za bake i mame, koje, poput najkvalitetnijeg računala, sve recepte čuvaju u glavi. Prije Božića suptilno ih pitajte kako nastaju vaša najdraža jela, zapišite recepte, isprintajte ih i pretvorite u vašu obiteljsku kuharicu. Ovaj će poklon oduševiti mame i bake, a o njemu će još dugo pričati prijateljicama.

10. Loptica za pjenušavu kupku

Ova je ideja odlična za prijateljice i sve drage žene u vašem životu. Društvenim mrežama šire se jednostavni recepti za kuglice izrađene od sastojaka koje obično imamo doma. U nastavku pročitajte jednostavan recept.

Suhi sastojci

  • Šalica sode
  • Pola šalice limunske kiseline
  • Pola šalice morske soli
  • Pola šalice kukuruznog škroba

Mokri sastojci

  • Žličica eteričnog ulja po želji
  • Žlica vode
  • 2 žlice kokosova ulja

Priprema:

  • Posebno pomiješajte suhe pa mokre sastojke. Obje smjese sjedinite kako biste dobili kompaktnu smjesu. Oblikujte kuglice i ostavite ih preko noći kako bi se stisnule. Ukrasite po želji.

Žena piše Žena piše Foto: Getty Images

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju