Zimska čarolija polako stiže, a s njom i neizostavna radost blagdanskih trenutaka koju ćemo na skorašnjim druženjima podijeliti s najdražima. Ove ćemo godine, kroz male znakove pažnje i mnoštvo ukusnih jela, u svojem domu dodatno pojačati čaroliju ovih najvažnijih dana u godini.

  Galerija Harvey Norman Harvey Norman Harvey Norman +13 Šarenu roladu narežite na kolutiće i poslužite kao predjelo

1. Predjelo u bojama Božića

Krenite s predjelom koje će zadiviti sve, a kasnije živite na staroj slavi. Kako biste poslužili efektno predjelo ne trebate sate provoditi u kuhinji pogotovo ako imate malu pomoć ukućana ili kuhinjskih pomagala. Odlučite se za šarenu roladu u bojama Božića s malo drugačijim okusima. Napravite palačinku od špinata tako da skuhani špinat usitnite u sok blenderom ili svježi špinat sokovnikom. Zeleni sok špinata obojit će tijesto za palačinke, u koje možete omotati svježi krem sir s usitnjenim orasima i brusnicama. Roladu narežite na kolutiće i poslužite kao predjelo.

Philips sokovnik s hladnim prešanjem iz Harvey Normana

Bojama se možete poigrati kada je riječ o tjestenini, no umjesto raznim umacima poigrajte se bojom tjestenine – napravite crvenu tjesteninu s dodatkom cikle ili zelenu s dodatkom špinata. Imate li aparat za tjesteninu, izgledat će savršeno, kao kupovna, a imati okus kao domaća. Tjestenine u boji kombinirajte s jednostavnim umacima ala buzara radite li riblji meni ili na bazi maslinova ulja i maslaca odlučite li ga kombinirati sa svježim povrćem ili mesom.

 

 

Umjesto s raznim umacima, uz pomoć špinata ili cikle poigrajte se bojom tjestenine


2. Gozba koju svi jedva čekaju

Bez ikakve sumnje, ukusno i sočno glavno jelo kruna je posebnih obiteljskih okupljanja. Delicije pripremane s ljubavlju i pažnjom ponosno iznesite na stol jer će to zasigurno postati trenutak koji će ostatak obitelji još dugo prepričavati. Osim bakalara na bijelo, za sve ljubitelje ribe pripremiti možete hobotnicu ili oradu s krumpirom, škampe kuhane u umaku od bijelog vina i svježeg češnjaka ili losos u umaku od kopra i limuna. Kako bi riba bila ukusnija, pripremite ju odmah nakon kupnje, izbjegavajte dugotrajne pohrane u hladnjaku.

 

Hisense friteza na vrući zrak iz Harvey Normana

Iako većina blagdanskih jela obično uključuje pećnicu ili štednjak, mnoga od njih možete prilagoditi i pripremiti u fritezi na vrući zrak kako biste dobili hrskavu teksturu s manje masnoće i u potpunosti izbjegli gomilu posuđa koje je kasnije potrebno oprati. Konačno možete uživati u pripremi raznih obroka bez straha od mirisa pečenja, ovih će blagdana i vaša kuhinjska napa napokon zaslužiti malo odmora.

De'Longhi aparat za kavu iz Harvey Normana

Za ručak možete servirati puricu punjenu mlincima posluženu kao roladu ili pak piletinu mariniranu u medu i naranči. Zahvaljujući dvjema košarama, u fritezi na vrući zrak istovremeno možete pripremati i prilog. Poslužite hrskavo pečeno povrće, slane krumpiriće s ružmarinom, a za sve one koji vole kremasti dodatak, na stolu se mora naći i francuska salata s grčkim jogurtom. Za dodatni efekt poslužiti ju možete u okruglom kalupu.
 

3. Slastice bez kojih je teško zamisliti blagdane

Priprema božićnih kolačića zasigurno je jedan od najljepših blagdanskih rituala u kojima kuhinje postaju male radionice čarolije, ispunjene mirisom vanilije, meda i ljubavi.

Kenwood kuhinjski robot iz Harvey Normana

Osim s omiljenim medenjacima i vanilin kiflicama, iznenadite svoje najmilije s raspucancima od borovnice ili pak raskošnom čokoladnom tortom. Za dodatnu sočnost, u biskvit dodajte malo ruma i cimeta. Pripremite nasjeckane orašaste plodove i brzinski napravite biskvit za cake pops kojima će se najmlađi najviše razveseliti. Imate li aparat za kavu, možete pripremiti i tiramisu kuglof.

Bez obzira na to što se priprema slastica ponekad čini kao najopsežniji posao, kuhinjski robot ovih će blagdana postati vaš tajni saveznik s kojim ćete rado podijeliti posao. Svi dijelovi jednostavno se i lako održavaju, a možete ih prati čak i u perilici posuđa. Pri kupnji ovog vjernog pomagača u Harvey Normanu na poklon ćete dobiti i Kenwood nastavak za tjesteninu.

Kenwood nastavak za tjesteninu

Okruženi najmilijima uz miris bora i svjetla šarenih lampica, nakon bogatog blagdanskog ručka ili večere, dnevni boravak postaje centralno mjesto na kojem se druženje nastavlja. Uz zajedničke priče, društvene igre ili pak omiljene božićne filmove u kojima uživa cijela družina, trenuci smijeha i čistog veselja uskoro će postati vrijedne uspomene i nezaboravan komadić tradicije koju ćemo s veseljem iščekvati iz godine u godinu.

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Harvey Norman po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju