Pokvarila vam se perilica rublja? Retrogradni je Merkur! Napeti su vam odnosi s partnernom u zadnjih nekoliko dana? Retrogradni je Merkur! Otkazana vam je rezervacija za ljetovanje? Retrogradni je Merkur.

Retrogradni Merkur kriv je za mnoge loše stvari koje će vam se događati do 18. 8. Ili je to barem astrološko objašnjenje za taj fenomen.

Retrogradni Merkur prividno je kretanje tog tijela unazad koje utječe na mnoge aspekte u čovjekovu životu – prvenstveno na područje komunikacije, putovanja i tehnologije – a događa se po nekoliko tjedana u godini. Kada je Merkur u toj poziciji, u svemiru dolazi do neravnoteže, pa se stvari ne događaju onako kako smo zamislili.

U 2018. Merkur je već bio retrogradan od 22. ožujka do 15. travnja. Trenutno smo sudionici retrogradnog Merkura koje traje od 26. srpnja do 18. kolovoza, a taj planet bit će retrogradan i od 18. studenog do 6. prosinca.

Retrogradni Merkur otežava komunikaciju pa se vaše riječi mogu protumačiti na različite i neugodne načine. Pripazite kako se izražavate, što želite reći i napisati, a svaki e-mail ili poruku pročitajte dvaput prije slanja. Posebno pripazite i u komunikaciji s partnerom.

Utjecaj retrogradnog Merkura osjećaju svi astrološki znakovi, a s obzirom na to da je trenutno vladavina lava, osobito će pogoditi pripadnike tog znaka, kao i škorpiona, vodenjaka i bika.

Evo na što bi svi astrološki znakovi trebali pripaziti tijekom retrogradnog Merkura:

1. NE ZAPOČINJITE NOVE PROJEKTE
Kad je Merkur retrogradan, bolje je ne započinjati nove projekte, ni na poslu ni u privatnom životu. Posvetite se završetku započetih stvari, a s novim planovima počnite nakon 18. kolovoza. Ne potpisujte ugovore, ne započinjite nove poslove ili nemojte pomišljati na selidbu.

2. PROVJERITE SVAKI E-MAIL DVAPUT
Retrogradni Merkur otežava komunikaciju, pa se vaše riječi mogu protumačiti na različite i neugodne načine. Pripazite kako se izražavate, što želite reći i napisati, a svaki e-mail ili poruku pročitajte dvaput prije slanja. Posebno pripazite i u komunikaciji s partnerom. Možda sada nije najbolji trenutak da raspravljate o braku, djeci i sličnim važnim odlukama.

3. NE PLANIRAJTE PUTOVANJA
Nadamo se da ste godišnji odmor već isplanirali ili odradili jer retrogradni Merkur negativno utječe i na aspekt putovanja. Krećete li upravo sada na zasluženi odmor, dvaput provjerite rezervaciju za smještaj i avionske karte. Odgode i kašnjenja vrlo su česta pojava za vrijeme trajanja tog fenomena.

4. PROVJERITE STANJE VAŠEG AUTOMOBILA
Vaš limeni ljubimac počeo je ispuštati čudne zvukove? To nije ništa čudno, Merkur je još uvijek retrogradan. Automobile odvezite na popravak samo u najnužnijem slučaju, a ako ga morate dati mehaničaru, dvaput provjerite ono što je trebalo biti popravljeno.

5. NE KUPUJTE NOVE TEHNOLOŠKE SPRAVICE
Kupovinu novog mobitela, računala ili automobila ostavite za neko drugo vrijeme jer retrogradni Merkur ima veliki utjecaj i na područje tehnologije. Istovremeno, nemojte se začuditi ako primijetite da vam baš u ovom periodu prestane raditi neki kućanski aparat.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju