Proljeće i početak ljeta tradicionalno su rezervirani za razne crkvene ceremonije i pripadajuća slavlja. Što odjenuti u tim prigodama? Pitaju se to mnoge žene suočene s modnim dilemama o svečanijem odijevanju. Savjeta je mnogo, a naglasak je uvijek na umjerenosti.

Galerija Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 2 Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 5 Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 3 +19 Modna inspiracija sa zagrebačke špice

Jako je važno voditi računa o decentnosti modne kombinacije. Ako ste gošća na krštenjima, pričestima i krizmama, ključna riječ za odijevanje je decentno, poručio je stilist Marko Grubnić u našem modnom videoserijalu Dreskod.

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Kada su u pitanju navedene prigode, inspiraciju za primjeren stajling možemo pronaći i na zagrebačkoj špici.

Bijela boja tradicionalno je najzastupljenija na ovom tipu događanja. Nježna suparnica svevremenske crne boje, bijela u našoj kulturi simbolizira čistoću, nevinost i novi život pa ne čudi to što je vrlo tražena za krštenja.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 13 Bijela boja je tradicionalno najzastupljenija u kombinacijama za krštenja, pričesti i krizme (Foto: Josip Moler/Cropix)

Nećete pogriješiti s bijelom haljinom nadopunjenom nekim pastelnim detaljem ili pak bijelim odijelom. Naravno, ona ne mora biti dominantna boja u vašem stajlingu, bazni bijeli komad lako ćete nadograditi drugim bojama.

Ljepotica iz Zadra u efektnoj haljini Izdanje dame iz Zadra za prvu pričest: Divna haljina spojena s glamuroznim štiklama

Bijela vas nervira? Zamijenite je ili razigrajte bež nijansama koje su također nepogrešive.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 1 Bež nijansama nadopunite ili zamijenite bijelu boju (Foto: Josip Moler/Cropix)

A što je s crnom? Naravno, i ona je poželjna. Ne moramo više napominjati kako je mala crna haljina odličan odabir za sve prigode i s njom ćete jednostavno osmisliti primjeren i elegantna stajling.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 8 Crna haljina uvijek je dobar odabir za sve svečane prigode (Foto: Josip Moler/Cropix)

Sve varijante cvjetnog uzorka također su odličan odabir. Gotovo da nema odjevnog komada koji nije ukrašen cvjetnim motivima, pogotovo kada su u pitanju haljine i kombinezoni.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 17 Omiljen uzorak proljetne sezone je cvjetni uzorak (Foto: Josip Moler/Cropix)

Zavirite u galeriju i razgledajte kombinacije sa zagrebačke špice koje vam mogu poslužiti kao modna inspiracija svečanije prigode.

Modna inspiracija sa zagrebačke špice - 21 Modna inspiracija sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Prva pričest Mobitel, laptop, keš... Dragi kumovi i gosti, neka vam ne bude neugodno ako ne možete "više i bolje", nije to vaš zadatak

Mala crna haljina 15 crnih haljina za svečane i posebne prigode već od 19 eura

Odijela su odličan odabir za svečane prigode 15 odijela za vjenčanja, krizme, pričesti i druge svečanosti već od 33 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju