Sve one koji razmišljaju u 2024. godini izreći sudbonosno da, razveselit će vijest da je upravo ova godina najbolji trenutak za ulazak u brak. Tako barem kaže stara kineska tradicija koja se temelji na vjerovanju da je trenutak ulaska u brak presudan za dugovječnost i kvalitetu odnosa.

Izbor datuma vjenčanja parovi pažljivo biraju. Jedni si vječnu ljubav žele obećati u zimskoj idili, drugi u proljeće kada se sve budi, a treći pod ljetnim suncem.

Taj slatki zadatak ponekad stvara probleme, posebno one organizacijske, pa bi im ova kineska tradicija mogla olakšati,  jer, osim što 2024. godinu ističe kao najbolju godinu za vjenčanje, ona predlaže i datume koji bi mogli dodatno uljepšati ulazak u brak.

Odabir povoljnog datuma vjenčanja u živote parova unosi pozitivnu energiju i sklad i tako osigurava da uspješno prebrode sve potencijalne nedaće. 2024. je godina drevnog zmaja, bića iznimnog talenta i izvrsnosti koje simbolizira moć, plemenitost, čast, sreću i uspjeh, a posebno onaj ljubavni.

Zbroj znamenki u ovoj godini jest osam (2+0+2+4), a to je broj koji simbolizira beskrajnu ljubav između muškarca i žene.

Još jedan detalj jest činjenica da kineska nova godina započinje u subotu, 10. veljače, a to je najpopularniji dan za vjenčanja. I to ne slučajno – vjeruje se da je subotu blagoslovio Saturn, planet obnove i braka.

Najbolji datum za vjenčanja u 2024. godini

Prema kineskom horoskopu, najsretniji dan za vjenčanje jest 8. kolovoza. Azijski folklor kaže da broj osam predstavlja beskonačnost, a kada se primijeni na brakove, označava beskrajnu ljubav između partnera. Budući da je kolovoz osmi mjesec u godini, broj osam ima dvostruko značenje i njegov se učinak pojačava.

Ovaj datum pada na nedjelju, ali to ne treba biti problem, jer postoji još datuma koji su se istaknuli kao najsretniji. Kad govorimo o mjesecima to su – svibanj, srpanj, kolovoz i studeni, a kad govorimo o danima, to su 2.,8.,13.,14.,17.,20.,25. i 29. dan u jednom od spomenutih mjeseci.

Mladenka u vjenčanici Sedam grešaka koje mladenke rade kada traže savršenu vjenčanicu

Isto vjerovanje kaže da bi se jedino četvrti dan u mjesecu, isto kao i mjesec travanj, trebali izbjegavati kad su u pitanju vjenčanja, jer je usko povezan sa lošom ljubavnom srećom.

Provjerite koji su to najveći trendovi u vjenčanjima u godini pred nama, dva se posebno ističu Trendovi u vjenčanjima u 2024. Trendovi u vjenčanjima u 2024. Trendovi u vjenčanjima u 2024. +6 Trendovi u vjenčanjima u 2024.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju