Ženski i muški mozak potpuno su drugačiji, a jedan od primjera koji to dokazuje je percepcija seksa i seksualnih aktivnosti. Ako nakon vođenja ljubavi imate potrebu za maženjem, zagrljajima i dodirima, a vašem muškarcu se spava, nemojte misliti da tražite previše jer maženje nakon seksa priželjkuje gotovo svaka žena.

Dok muškarci smatraju da su seksualne aktivnosti završile u trenutku kad je žena fizički zadovoljena, ženska percepcija je potpuno drugačija.

Većini žena je za potpuno seksualno zadovoljstvo potrebno i maženje zbog kojega će se nakon seksa osjećati spokojnom i sretnom.

Seks je puno više od fizičke aktivnosti, a kad se kombinira s nježnostima, stvara se neka posebna povezanost koja odnos čini kvalitetnijim i čvršćim.

Baš kao i grljenje, maženje povećava proizvodnju oksitocina u tijelu, odnosno hormona ljubavi. Njegovo se lučenje pojačava i tijekom orgazma, a uvelike doprinosi podizanju raspoloženja i jačanju odnosa među partnerima.

Odvojite šest minuta da se poigrate s njezinom kosom, češkajte je po leđima, poljubite je u obraz ili čelo i dajte joj slatki kompliment

Intimnost nakon seksa jednako je važna za žensko zadovoljstvo kao i predigra, kaže dr. Robin Milhausen, profesorica seksualnosti na Sveučilištu Guelph.

Većina žena se nakon seksa osjeća ranjivima, a nekoliko minuta intimnog maženja kod žena pobuđuje osjećaj sigurnosti. To je jedna od najboljih i najlakših stvari koje možete učiniti kako biste poboljšali svoju vezu.

Odvojite barem šest minuta da se poigrate s njezinom kosom, češkajte je po leđima, poljubite je u obraz ili čelo i dajte joj slatki kompliment o tome kako je dobro biti s njom, predlaže dr. Milhausen i navodi koje su još dobrobiti maženja nakon seksa.

1. Maženje nakon seksa smanjuje razinu stresa

Stres je postao jedna od najgorih bolesti modernog doba, koja na sebe veže bezbroj problema. Kronični stres bismo trebali prepoznati i na vrijeme reagirati kako bismo spasili svoje zdravlje. Maženje je, smatraju stručnjaci, najbolji, najlakši i potpuno besplatni način da pronađemo unutarnji mir.

Istraživanje objavljeno u časopisu Biological Sciences tvrdi da oslobađanje oksitocina u tijelu može smanjiti razinu hormona stresa, kortizola. Druga studija objavljena u časopisu Association for Psychological Science otkriva da oksitocin može pomoći u ublažavanju simptoma tjeskobe.

2. Maženje nakon seksa poboljšava imunološki sustav

Osim oksitocina, maženje potiče tijelo da stimulira serotonin i dopamin. Nakon što se to dogodi, sva tri hormona rade usklađeno kako bi zaštitili tijelo od štetnih infekcija, jačajući tako vaš imunološki sustav. Oksitocin pomaže dobrom funkcioniranju tjelesnih stanica, odgovornih za regulaciju imunološkog sustava.

3. Maženje nakon seksa smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti

Redovito maženje nakon seksa može pomoći u kontroli razine krvnog tlaka. U istraživanju provedenom na 59 žena mjeren im je krvni tlak prije i nakon grljenja s partnerom. Eksperiment je otkrio ne samo značajno smanjenje krvnog tlaka, već i visoku razinu oksitocina u tijelu.

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

Froggy style Ako vam je dosadio doggy, probajte froggy: Nova seks poza koja je odlična za žensko zdravlje

4. Maženje nakon seksa jača emocionalnu vezu između partnera

Ako želite zadržati zdravlje i radost u vašoj vezi, morate se više maziti. Nakon seksa su žene posebno ranjive, a muškarcima se spava. Iako ih zbog toga ne možemo kriviti jer je to stvar biologije, trebam im objasniti koliko nam maženje znači. Kad im jednom otvorimo oči, vjerujemo da će nas maziti puno češće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju