Možemo li danas uopće pronaći granicu između stvarnog i virtualnog svijeta – kad se cijela naša realnost odvija na internetu?

Čini se kao da smo živjeli u nekom paralelnom svemiru kad su muškarci uživo osvajali žene. Znali su duboko udahnuti, naoštriti mišiće, nabaciti osmijeh, prići curi i pitati je za broj telefona.

Djevojke bi ih tada piknule u ego, ili pristale popiti piće s njima. Kako god završilo to staromodno ulijetanje – dečki su tada bili puno hrabriji.

Kako osvajanje žena izgleda danas? 

Bezimeni muškarac skriven iza lažnog profila na društvenim mrežama uznemiruje djevojke površnim porukama.

Hej, šta ima?
E mačko baš si dobra.

Samo su neki primjeri klasičnog ulijetanja na internetu. Međutim to nije sve, vjerojatno ste se barem jednom suočili s popratnim sadržajem ovakvih poruka koji dolazi u obliku fotografije spolnog organa dotičnog muškarca.

Čini da je ova praksa globalno rašireni fenomen s kojim je upoznat veliki broj žena diljem svijeta. Brojna su istraživanja potvrdila da je muška težnja da šalju fotografije svog spolnog organa ženama koje poznaju (i ne poznaju) jedan od trendova koji se vrlo brzo proširio društvenim mrežama i otvorio brojna pitanja.

Zašto muškarci imaju potrebu fotografirati svoj spolni organ i te fotografije slati ženama na društvenim mrežama? Postoje li žene koje takav sadržaj uzbuđuje? Može li takav način ulijetanja doista biti uspješan?

Gotovo 50 posto muškaraca poslalo je fotografiju spolnog organa 

Prema istraživanju američkog diva koji proizvodi seksualne igračke, 47 posto muškarca je priznalo da je barem jednom fotografiju spolnog organa poslalo ženi na nekoj društvenoj mreži.

Iako su neke fotografije poslane na zahtjev, većina žena nikada nije tražila takav sadržaj.
Fotografija ih je iznenadila u pretincu društvene mreže, a mnoge su priznale da nisu znale kako reagirati u toj situaciji.

Već spomenuto istraživanje, provedeno na više tisuća žena i muškaraca, otkrilo je da je 50 posto ispitanih žena barem jednom u životu primilo fotografiju muškog spolnog organa – koju nisu tražile.

Prema istraživanju Kinesey Instituta, ovo su najčešći razlozi zbog kojih muškarci fotografiju svoje alatke i dijeli ih sa ženama na društvenim mrežama:

  • Preko 45 posto muškaraca koji su barem jednom poslali fotografiju spolnog organa vjeruje da se dobro dobrim vraća, odnosno smatraju da će im žena odgovoriti fotografijom svoga tijela, uzbuditi se i otići s njim na spoj.
  • Oko 30 posto muškaraca priznalo da je fotografije šalje zbog osobnog zadovoljstva. Drugim riječima, zadovoljni su svojom alatkom i žele potvrdu muškosti.
  • 18 posto muškaraca priznalo je da na taj način demonstriraju svoju moć, osjećaju se bolje i da ih to uzbuđuje.
  • Mali broj muškaraca priznao je ima mazohističku motivaciju kad šalje fotografije, odnosno želi čuti uvrede na račun penisa.
  • Šest posto muškaraca je priznalo da fotografije šalju zbog traume iz djetinjstva ili sličnog problema, a najčešće jer su ih roditelji posramljivali zbog golotinje pa im je ova navika kompenzacija za to.

Kako reagirati kad primimo fotografiju spolnog organa nepoznatog muškarca?

Iz priloženog možemo vidjeti da postoje razni motivi dolaska takve poruke u pretinac vaše društvene mreže. Sexting je odličan alat za parove čiji se odnos temelji na povjerenju, ali nitko od nas ne želi na takav način komunicirati s neznancem.

Orgazam Zašto glumimo orgazam? Neugodnjak o kojem nerado govore žene (i muškarci)

Zašto vam se tresu noge nakon dobrog seksa? Zašto se nekim ženama tresu noge nakon dobrog seksa?

Razlozi mogu biti i fjordovske prirode pa nemojte takve fotografije dijeliti s prijateljicama, nego ih obrišite i blokirajte profil s kojega dolaze. Nemojte se upuštati u raspravu s nepoznatim muškarcima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju