Ako nam nešto podigne raspoloženje gotovo iste sekunde i učini da se osjećamo kao pobjednice, onda je to pranje kose.

Znate onaj osjećaj kada operete kosu i istog se trena osjećate lakše, poletnije, samopouzdanije, slobodnije? Naravno da znate, a znamo ga i mi. Nekad je za sreću i osmijeh na licu potrebno doista malo, tek topla voda i naš omiljeni šampon za kosu.

Čak i ako smo bez trunke šminke na licu i u trenirci, taj dio uopće ne mora biti presudan, ali ako nam je kosa svježe oprana i čista, odmah i zračimo drugačije i samouvjerenije, kao da taj zapravo potpuno svakodnevni i obični ritual iz nas izvuče svu našu unutarnju snagu i ljepotu i odmah smo na vrhu svijeta, spremne napraviti reda u stanu, na poslu, ma i u državi ako treba.

Ovaj fenomen pobjedničkog osjećaja nakon pranja kose nipošto nije besmislen, taj čin doista može podići raspoloženje samim svojim obilježjima, a dakako, rezultatom još i više.

Već sami trenutak u kojemu zakoračimo pod tuš ili se nagnemo nad kadu i osjetimo kako topla voda ugodno teče po našoj kosi i tjemenu, odmah nas smiruje i opušta. Možemo osjetiti kako ti trenuci ispiru naše brige i probleme i čine da se barem na tih pet minuta posvetimo samo sebi i radimo nešto samo za sebe. Ta koncentracija na nas same pomaže u stjecanju fokusa i jasnoće i osjećaju obnovljenosti.

Vrijeme samo za nas

Jako je lako zaboraviti na sebe i koncentrirati se na druge i njihove potrebe. Međutim, ponekad je potrebno odvojiti malo vremena za brigu o sebi kako bismo se nakon toga regenerirani mogli nositi sa svakodnevnim životnim izazovima, a pranje kose ritual je koji nas natjera da pronađemo to vrijeme za sebe čak i kada ga nemamo.

Nakon što kosu operemo, svježina i čistoća koje nas obaviju podižu samopouzdanje i čine da se osjećamo budno, regenerirano, osvježeno i spremno na izazove.

Naravno, čista i njegovana kosa pomažu da jasnije vidimo sve svoje vrline i da se osjećamo ljepše i privlačnije. Kada nam lice uokviruju čisti i svježi pramenovi, odmah i ten zablista i cjelokupan je dojam bolji i izvana i iznutra, i to bez ikakvih drugih proizvoda i dodatnog uljepšavanja.

I boja najviše dođe do izražaja i svog punog sjaja kada je kosa netom oprana pa se često može dogoditi da nas netko upita što smo radili s frizurom i jesmo li se šišali.

Kada odgovor na njihovo pitanje bude: Ne, samo sam oprala kosu., iznenade se i kažu da je baš lijepo, a onda i naše samopouzdanje dodatno naraste i shvatimo: Hej, pa samo sam oprala kosu, a vidi kako su rezultati sjajni.

Takav kompliment automatski povezujemo s dobrim osjećajem i onda se već i unaprijed veselimo novom pranju kosu jer znamo koliko će se to pozitivno odraziti na naš unutarnji osjećaj, ali i na reakcije okoline.

10 šampona za masnu kosu za koje žene kažu da stvarno djeluju Žena pere kosu Pharmaceris H SEBOPURIN šampon za seboreično vlasište i masnu kosu, 16,13 eura Balea Pure Frische šampon za masnu kosu, 1,20 eura +7 Afrodita šampon za kosu kopriva & biotin, 4,75 eura

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju