Kad se užare ljetne temperature posežemo za svim mogućim oblicima rashlađivanja. I dok osvježavajuća vitaminska voda može napraviti čuda za hlađenje vašega tijela, klima-uređaj u domu mogao bi vašem mozgu poslati sasvim suprotne signale

1. Jest ćete više
Ne možete li bez 'paljenja' klima uređaja u domu, automobilu, na poslu, a čak niti u šopingu – tijelo će vam se teže prilagoditi ljetnim temperaturama. Ako ste pritom zbunili mozak s velikom temperaturnom razlikom, on će kompenzirati na neubičajene načine.

Pokušat će se 'utopliti' hranom, pa ćete radije posezati za slanim, masnim ili pretjerano slatkim zalogajima visoke kalorijske vrijednosti, koji vas se inače ne jedu kad vam je jako vruće.

2. Pit ćete manje vode
U 'ohlađenom domu' imat ćete manje potrebe za tekućinom, pa ćete i piti manje vode te drugih napitaka koji potiču izbacivanje toksina iz organizma. Dobro je poznato da redovito ispijanje vode smanjuje osjećaj gladi, ali i uljepšava izgled kože tijela i lica.

3. Mogli biste se razboljeti
Ako ne možete bez klima-uređaja, pripazite da ne pretjerate s podešavanjem temperature. Razlika između vanjske i unutarnje temperature ne bi trebala biti veća od maksimalno 5 stupnjeva.

Izložite li tijelo niskim temperaturama klima-uređaja, a nakon toga izađete na užareni asfalt, priuštit ćete si temperaturni šok, koji bi mogao rezultirati prehladom ili nekom ozbiljnijom bolesti.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju