Održati željenu kilažu ili pak skinuti pokoji kilogram viška nije lagan posao, posebno kada dijetalna prehrana u nama pobudi snažan osjećaj žudnje za finom hranom koja nam je zabranjena. No postoje namirnice koje vam itekako mogu olakšati put do omiljenih 'mršavih' traperica u koje svi tako žarko želimo stati...

Najnovije istraživanje koje je provela jedna britanska istraživačka agencija potvrdilo je kako je čokolada (posebno ona s velikim postotkom kakaa) izvrstan saveznik u mršavljenju.

>>Top 5 jestivih eliminatora masnog tkiva

Razlog nije taj što dok smo na dijeti od čokolade gubimo kilograme već činjenica kako mala dnevna doza ove slatke napasti smanjuje žudnju za slatkišima, te nam pomaže da ostanemo dosljedni.

Istraživanje koje je provela jedna britanska istraživačka agencija potvrdilo je kako je čokolada izvrstan saveznik u mršavljenju

Čokolada pak nije jedina fina namirnica koja nas može vratiti i pomoći nam da ostanemo u 'mršavim' trapericama koje skrivamo u ormaru. Doznajte koje nam 3 namirnice pomažu kod mršavljenja.

Jabuka
Sezona jabuka je u punom jeku i zato iskoristite ove fine i zdrave plodove koji utažuju glad. Istraživanje je potvrdilo kako će vas jedna jabuka prije laganog obroka dulje držati sitima i zadovoljnima. Razlog je taj što je ovo voće prepuno vode, ali i sadrži vlakana koja su sama po sebi sporo probavljiva.

Ljuta hrana
Ako nemate običaj jesti ljutu hranu vrijeme je da si zapaprite ručak ili večeru. Osim što nas tjera da sporije jedemo i više žvačemo ljuta hrana ubrzava metabolizam.

Chia sjemenke:
Miranda Kerr među prvim je zvijezdama potvrdila kako njezin dijetalni napitak obavezno sadržava chia sjemenke. Ove sjemenke sadrže nevjerojatne količine omega-3 masnih kiselina te su usko povezane s gubitkom tjelesne težine.

Ubrzavaju apsorpciju i razgradnju masnoća, daju dugotrajan osjećaj sitosti i imaju nizak glikemijski indeks. Ubacite sjemenke u jogurt ili ih uvrstite u vaš omiljeni doručak.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju