Zahvaljujući društvenoj mreži Instagram i nevjerojatnoj stražnjici koja prkosi gravitaciji fitness model Jen Selter postala je planetarno popularna.

Trebate li inspiraciju za učvršćivanje ovog dijela tijela – isprobajte vježbe koje Jen pomažu da održi stražnjicu podignutom i čvrstom.

1. Čučnjevi ala Jen
Umjesto da noge postavite ravno na pod u visini ramena, čučnjeve počnite raditi baš kao Jen Selter. Raširite noge s široko postavljenim stopalima što je moguće više tako da tvore slovo v, ispravite leđa, a ispred sebe ispravite ruke u visini grudi. Lagano se spuštajte do poda i podižite u početnu poziciju.

2. Podizanje nogu na sve četiri
Spustite se na pod 'na sva četiri uda': oslonite se na pod ravno položenim rukama i koljenima, te nemojte zaboraviti izravnati leđa. Ritmički podižite jednu nogu prema stropu oslanjanjući se na preostale udove. Napravite ovu vježbu 15 puta, pa promijenite nogu.


Dodatne rezultate za područje stražnjice i bedara postići ćete ako svaku nogu podižete postrance – iz boka.

 

3. Oslonjeni na barsku stolicu
Stanite uspravljenih leđa i nogu nasuprot zida ili visoke barske stolice s ravno ispruženim rukama u razini grudi. Nagnite se gornjim dijelom tijela lagano prema naprijed, podignite desnu nogu koliko god možete prema stropu, pa ju nježno vratite na tlo. Ponovite ovu vježbu 15 puta, pa isto ponovite desnom nogom.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju