Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Keksići koje možete jesti bez grižnje savjesti

18-07-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Ovi sočni i hrskavi keksići ne samo da su zdravi već su i vrlo ukusni, a smijete ih jesti koliko želite. Crveno bobičasto voće zasitno je te kao takvo odličan saveznik kod mršavljenja. Izvrstan je antioksidans, djeluje portuupalno i drži kolesterol pod kontrolom. Donosimo recept za koji vam treba svega pola sata

SASTOJCI:
- 1 šalica integralnog brašna
- 1 žlica praška za peciva
- ½ žlice mljevenog cimeta
- ½ žlice soda bikarbone
- ½ žlice soli
- 1 šalicu smeđeg šećera
- ¼ šalice prirodnog soka od jabuke
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 jaje (veće)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1,5 šalica zobenih pahuljica
¾ šalice sušenih trešanja (može ribiza ili višanja)

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

>> Paradižot: Recept od samo 4 sastojka za koji vam ne treba ni pećnica

PRIPREMA:
1. Pećnicu ugrijte na 190 stupnjeva. Pripremite lim i stavite u njega papir za pečenje

Ovi sočni i hrskavi keksići ne samo da su zdravi već su i vrlo ukusni, a smijete ih jesti koliko želite 2. U maloj posudi izmiješajte brašno, prašak za peciva, cimet, sodu bikaronu i sol

3. U veliku u zdjelu stavite šećer, sok od jabuke, ulje, jaje i vaniliju. Dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu masu te dodajte sastojke iz male posude . Sve zajedno dobro izmiksajte te dodajte zobene pahuljice i trešnje te sve još izmiješajte.

4. Velikom žlicom ili onom za sladoled zagrabite masu te je stavite na lim za pečenje oblikujući okrugle keksiće. Nastavite ih slagati jedan do drugoga ostavljajući razmak.

5. Pecite 10 do 12 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju. Izvadite lim iz pećnice i ostavite gih tako oko 2 minute te ih izvadite u posudu za posluživanje.

SAVJETI:
- Ostavljajte dovoljan razmak između keksića na pladnju kako se tijekom pečenja ne bi spojili.

- Ako ne volite suho voće zamjenite ga komadićima tamne čokolade.

Pročitaj još
Pročitaj još