Izazov za brojne obožavatelje slatkog dugo je bila slastica kojoj ne mogu odoljeti najmlađi, a niti odrasli obožavatelji sočnih čokoladnih zalogaja. Riječ je Kinder Pingui blokiću koji je zahvaljujući upornim i iskusnim kuharicama vrlo brzo dobio svoju inačicu u obliku torte ili kolača. Donosimo jednu od varijanti popularnog recepta iz knjige naših mama koja definitivno konkurira zalogaju iz supermarketa


1. Biskvit

- 6 žlica brašna
- 6 žlica šećera
- 6 jaja (odvojiti žumanjke od bjelanjka)
- 6 žlica vode (vrele)
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice kakao praha

Priprema:
Žumanjke tući sa šećerom i vrelom vodom dok smjesa ne postane gusta i kremasta. Izmiješati kakao, prašak za pecivo i brašno te prosijati u posebnu posudu, potom izmiješane suhe sastojke žlicu po žlicu dodavati u prvu smjesu i neprestano miješati mikserom. Na kraju ručno umiješati snijeg bjelanjaka koji ste prethodno izradili s prstohvatom soli. Smjesu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici, na 175 stupnjeva oko 40 minuta. Ohlađeni biskvit prerezati na dva jednaka dijela.

Među omiljenim kolačima najmlađih i odraslih Kinder Pingui zauzima vodeću poziciju

2. Krema:
- 3 sirna namaza ( pakiranje od 70 g)
- 5 žlica šećera u prahu
- ½ litre slatkog vrhnja za šlag
- 1 želatina u prahu

Priprema:
Želatinu u prahu preliti s 4 žlice vode i ostaviti da nabubri. U međuvremenu sirni namaz mikserom izmiješati sa šećerom te dodati slatko vrhnje za šlag i sve čvrsto izraditi. Želatinu otopiti na laganoj vatri i polako dodavati uz miješanje u gornju smjesu.

3. Čokoladni premaz:
- 10 dkg čokolade za kuhanje
- 5 dkg maslaca
- 1 žlica ulja
- 50 ml vode

Priprema:

Čokoladu narežite na sitno, a u posebnom lončiću maslac, ulje i vodu zagrijte, te kada se sve sjedini maknite sa vatre i dodajte čokoladu i miješajte dok se čokolada ne rastopi.

4. Glazura:
- 10 dag čokolade za kuhanje
- 5 dag maslaca
- 1 žlica kakao praha

Priprema:
Čokoladu natrgati na komadiće. Na vatri zagrijati maslac i kakao, maknuti s vatre i umiješati čokoladu dok se ne rastopi.

Savjet: Glazuru napravite nakon što ste posložili sve slojeve torte, jer ju je potrebno toplu namazati preko biskvita.

 5. Slaganje slojeva:
Prvi dio biskvita položite u kalup u kojemu ste ga pekli i na njega namažite polovicu pripremljene kreme. Na kremu dodajte čokoladni premaz i potom sve stavite u hladnjak na 15 minuta. Nakon što se ohladilo dodajte drugu polovicu kreme, zagladite i na vrh stavite drugi dio biskvita. Netom pripremljenom toplom čokoladnom glazurom prelijte kolač i ostavite preko noći u hladnjaku.
 
Nedostaje li vam novih slasnih recepata za popuniti vlastitu zbirku slastica isprobajte i ove:

>>Bounty čokoladice: Desert gotov u 10 minuta

>>Mljac! Čokoladna torta stvorena za početnike

>>Paradižot: Recept od samo 4 sastojka za koji vam ne treba ni pećnica

>>

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju