Jedan od krivaca viška kilograma je spori metabolizam koji pamti svaki zalogaj viška, a kako bi zaglavljenu kočnicu u tijelu otpustili potrebni su zdravi okidači. Jedan od takvih je napitak sa samo tri sastojka koji će pomoći ne samo u ubacivanju tijela u petu brzinu nego i u čišćenju od toksina

Poznati su brojni za zdravlje organizma povoljni učinci zelenog čaja, a jedno od najpopularnijih u održavanju vitke linije je njegov utjecaj na metabolizam i sagorijevanje i sprječavanje pohranjivanja viška masnoća u tijelu. Dodamo li čudotvorcu saveznice u ubrzavanju rada probavnog sistema i pročišćavanju tijela od toksina poput citrusa i mente rezultat je bombastično efikasan napitak za ubrzanje metabolizma.

Sastojci:

- 1 litra kipuće vode
- 5 vrećica zelenog čaja
- 1 naranča ( po želji je možete zamijeniti grejpom ili limunom)
- šaka svježe mente

Priprema:
1. Prokuhajte vodu i u nju stavite vrećice zelenog čaja na tri minute, potom vrećice izvadite i ostavite da se čaj ohladi. Naranču ogulite i nasjeckajte na komadiće.

2. U staklenu veliku posudu nalijte pripremljeni ohlađeni čaj, dodajte nasjeckanu naranču i punu šaku listića mente.

3. Napitak ostavite u hladnjaku preko noći kako bi se sastojci sjedinili i prije konzumiranja procijedite. Dobivena količina dovoljna je za dva dana, a preporuča se jednu šalicu popiti prije glavna tri obroka u danu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju