Schwarzwald torta (ilustrativna fotografija)
Schwarzwald torta (ilustrativna fotografija) (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Jednako ukusna, ali jednostavnija: "Lažna" Schwarzwald torta koju ne treba peći

01-01-2020 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Schwarzwald torta mnogima je omiljena slastica, ali u avanturu njezine izrade ne usude se upustiti početnici u kuhinji. No da klasična kombinacija višanja, čokolade i fine kreme od slatkog vrhnja može biti pojednostavljena, a opet ukusna dokazuje recept za poznati desert koji ne zahtjeva čak ni uključivanje pećnice

 Sastojci:
 - 500 g piškota
- 425 g višanja iz kompota
- ½ šalice džema od višanja
- 250 ml hladne kave
- 900 ml slatkog vrhnja za šlag
- 1 žlica šećera
- 1 čajna žlica ekstrakta od vanilije
- 5 dkg naribane čokolade za kuhanje

U trendu Ulična moda u centru Zagreba - 15 I ženstvene čizme Prva minica zagrebačke špice: Kombinacija s tankim najlonkama koju je teško ne primijetiti Street style kombinacije sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete MODNA INSPIRACIJA 15 kombinacija sa zagrebačke špice koje bismo kopirali od glave do pete Znanost ima svoja mjerila ljepote Savršene proporcije Gotovo savršene crte lica: Slavna glumica proglašena najljepšom ženom svijeta po zlatnom rezu

Keksići 10 savjeta uz koje će se prhki keksi topiti u ustima

Priprema:

1. Višnje iz staklenke procijedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kavu i dobro izmiješajte.

2. Procijeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte ih s džemom u homogenu smjesu.

3. U slatko vrhnje dodajte žlicu šećera i ekstrakt od vanilije te izradite u čvrsti šlag.

Slika nije dostupna Gotov za 10 minuta: Prefin kolač bez pečenja za najveće ljubitelje čokolade

4. Pripremite pladanj na koji ćete slagati sastojke i koji vam stane u hladnjak. Odvojite 6 piškota i svaku kratko umočite u mješavinu kave i sirupa, te je potom odložite na pladanj, isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.

5. Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte istučeno slatko vrhnje i ponovite isti redosljed slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti desert.

Božićne slastice Spas protiv bacanja: Savjeti uz koje će kolači ostati svježi do Nove godine

6. Tortu stavite u hladnjak na 3 sata, potom je premažite s ostatkom vrhnja i obilno pospite s naribanom čokoladom za kuhanje.

Pročitaj još
Pročitaj još