Palačinke su mnogima draga slastica iz djetinjstva koja može zamijeniti doručak ili pak biti slatka večera. Donosimo vam jedan prefini recept iz prve LCHF kuharice sa sastojcima zbog kojih ćete jedva dočekati da se mekane plosnate tortice ispeku

LCHF palačinke
2 jaja
1 dl slatkog vrhnja
1,5 dl fino mljevenih badema ili kokosovog brašna
1 čajna žličica psyllium praška
malo soli
malo stevije
malo praška za pecivo
malo vanilije
korica jednog limuna

Palačinke su mnogima draga slastica iz djetinjstva koja može zamijeniti doručak ili pak biti slatka večera

Postupak:
1. Jaja pjenasto umutite, pa dodajte ostale sastojke. Ostavite smjesu da malo odstoji.

2. Pecite male palačinke na dosta maslaca. Smjesu žlicom stavljate u tavu, ovisno o njenoj veličini, 4-6 komada. Kad se donja strana ispeče, pažljivo okrenite, pa zapecite i drugu stranu.

3. Servirajte sa šumskim voćem i tučenim slatkim vrhnjem ili predloženim namazom za palačinke.

Naručite prvu hrvatsku LCHF kuharicu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju