Niz humanitarnih akcija provedenih u 'stvarnom' i vrlo aktivnom virtualnom svijetu, nastavio je projekt 'Kruh za poslije'. U akciju su uključene pekarnice po cijeloj Hrvatskoj, a zasniva se na dobrovoljnoj kupnji kruha koje osoblje naknadno udijeli onima kojima je on najpotrebniji

Projekt 'Kruh za poslije' najnoviji je neinstitucionalni pothvat pojedinaca koji su odlučili organizirano pomoći socijalno najugroženijima u društvu. Riječ je o ideji kojoj su se odazvale pekarnice koje kupcima omogućuje kupnju kruha unaprijed za one kojima je on potreban.

Molimo vas da odvojite malo svog slobodnog vremena i prilikom kupnje u lokalnoj pekarnici zamolite ih da nam se pridruže u ovoj humanitarnoj akciji. Ukoliko su zainteresirani, zamolite ih neka stave obavijest na ulaz kako bi dali do znanja da pružaju ovakvu uslugu.

Objasnite im da će možda ljudi upravo zbog toga više dolaziti kod njih poziv je na Facebook grupi 'Kruh za poslije – Portal dobrote' koja je u kratkom roku postala još jedno virtualno mjesto na kojem socijalno ugroženi članovi društva dobivaju pomoć i utjehu od solidarnih i osvještenih građana spremnih pomoći i prilikom rješavanja drugih egzistencijalnih problema.

Popis pekarnica uključenih u akciju možete pronaći na Facebook grupi Kruh za poslije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju