U potrazi za ljetnim receptima za osvježavajuće slastice biramo one za koje ne treba izdvojiti previše vremena ispred štednjaka niti pećnice. Upravo takvu ne previše zahtjevnu slasticu u pripremi koja garantira spoj osvježenja i rapsodije užitka za nepce pronašli smo u Snickers torti


Za nepce neodoljiv trio kikirikija, čokolade i kreme, bez biskvita garancija su uživancije kojoj iz prve ruke doznajemo ne mogu odoljeti djeca, a odrasli slatkoljupci oboreni na koljena traže krišku više.

Kikiriki, krema i čokolada magičan su trio Snickers torte za čiju pripremu pećnicu ne treba niti upaliti

Sastojci:
- 5 žumanjaka
- 5 bjelanjaka
- 5 žlica šećera
- ½ l vrhnja za šlag
- 300 g kikirikija u ljusci
- 150 g čokolade za kuhanje
- malo maslaca i malo mlijeka

Priprema:
1. Žumanjke miksati dok ne dobijete glatku kremu te je staviti u posudi na paru na najmanje 4 minute uz neprestano miješanje, skinuti s pare i ostaviti da se malo ohladi.

2. U međuvremenu vrhnje za šlag istucite u snijeg, bjelanjke također istucite u čvrsti snijeg pa u njih naizmjenično dodajte žlicu vrhnja, žlicu šećera i žlicu žumanjaka te miksajte na najmanjem stupnju okretaja miješalica. Nastavite s dodavanjem sastojaka dok sve ne potošite i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kremu stavite u hladnjak na desetak minuta.

3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu natrgajte na kockice i stavite na paru da se rastopi, kada se omekša dodajte malo maslaca i 2 žlice mlijeka kako bi dobili čokoladnu glazuru.

4.
Krenite sa slaganjem slojeva torte, na dno kalupa za tortu stavite trećinu mljevenog i usitnjenog kikirikija,preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovno stavite sloj kikirikija i preko njega žlicom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite kremu, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću žlice, nastavite sa slojem kreme potom posipajte preostalim kikirikijem i na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom.

5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač, izvadite netom prije posluživanja i uživajte!
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju