Odlasci u pekarnu ili posezanje za slatkim zalogajima koji tijelu odluzimaju energiju i stvaraju još veći prividni osjećaj gladi navike su brojnih tijekom radnog vremena. Pomoć pri odvikavanju od loših ugljikohidrata i šećera su energetske pločice, mali zalogaji prepuni hranjivih sastojaka koje možete jesti za doručak ili međuobrok i vrlo brzo ih sami pripremiti kod kuće

Energetske pločice koje obiluju zdravim žitaricama i voćem izvrsno su rješenje za sve koji ne pronalaze vremena za doručak i kvalitetan međuobrok.

Sami ih možete napraviti kod kuće od suhog voća koje vam je pri ruci i žitarice koja spada u deset supernamirnica svijeta - amarantha. Amaranth obiluje bjelančevinama, a jedno zrno sadrži dvaput više kalcija od mlijeka i tri puta više vlakana od pšenice.

>>5 moćnih žitarica za kojima žudi vaše tijelo

Hranjiva vrijednost i obilje vitamina i minerala tijelo će opskrbiti energijom, i produljiti osjećaj sitosti. A najvažnije pločice su definitivno bolji izbor od odlaska u pekaru i za njima možete posegnuti kad god osjetite glad.

ŽITNE PLOČICE

Hranjiva vrijednost i obilje vitamina i minerala žitne pločice tijelo će opskrbiti energijom, i produljiti osjećaj sitosti

Sastojci:
3 žlice meda
1/3 banane
4 žlice amaranth sjemenki
1 žlica brusnica
1 žlica grožđica
1 žlica grubo mljevenih lanenih sjemenki
1 žlica grubo rezenih oraha

Priprema:

1. U posudu stavite med, dodajte usitnjenu bananu, brusnice, grožđice, lanene sjemenke, nasjeckane orahe i predhodno 'na teflonskoj tavici' iskokičane, amaranth sjemenke.

2. Sve zajedno dobro pomiješajte i prebacite na manji protvanj obložen papirom za pečenje.

3. Stavite u pećnicu na 100 stupnjeva od 15-20 minuta da se smjesa prosuši. Izvadite iz pećnice i ostavite da se smjesa ohladi, te je potom režite na pločice.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju