Ženski lifestyle časopis' Glamour' proveo je istraživanje među 300 žena različite dobi i tipova građe. Poražavajući rezultati pokazali su da čak 97 posto žena jedanput dnevno pomisli nešto ružno o svom izgledu

Čak 97 posto žena jednom dnevno svoje tijelo 'počasti' uvredom koje se najčešće odnosi na broj kilograma te na izgled određenih dijelova tijela.

To je pokazalo istraživanje časopisa 'Glamour' u kojem je sudjelovalo 300 žena različitih dobi i tipova građe. Čak 13 osobno upućenih uvreda prosjek je ženske svakodnevice obilježene reklamama s kojih se smješkaju žene savršenih proporcija te zvijezde posvećene postizanju savršenosti pod svaku cijenu.

'Postalo je društveno prihvatljivije kritizirati se nego biti ponosan na svoj izgled' istaknula je psihologinja Ann Kearney-Cooke koja je pokrenula spomenuto istraživanje.

>> U 6 koraka do čvrstog samopouzdanja

>> 17 vještina koje mora znati svaka žena

Zanimljivo je što negativni komentari koje prijateljice upućuju na svoj račun, utječu i da same o sebi razmišljamo u negativnom kontekstu.

A koje su to najčešće uvrede koje si svakodnevno dijelimo?

'Imam debelu stražnjicu'

'Mrzim svoj trbuh'

'Mrzim svoje ruke'

'Imam debeli trbuh, zato nemam partnera'

'Pogledaj njezin struk i noge! Iste smo visine. Ona izgleda kao model, a ja balon'

'Ružna sam'

'Premršava sam. Izgledam bolesno'

Morate priznati da nas nitko drugi ne bi tako uvrijedio kao što to činimo same. Stoga ne zanemarujte snagu samouvjeravanja zbog kojeg propuštate vidjeti odraz lijepe i zdrave žene u ogledalu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju