Između velikog broja dijeta koje s dolaskom toplog vremena zaokupljaju žensku pažnju ove se godine jedna posebna ističe. Svoju veliku popularnost može prije svega zahvaliti gubitku do 10 kilograma u šest tjedana te kavi koju je moguće konzumirati u velikim količinama

Fulton dijeta svrgnula je s trona prošlogodišnju kraljicu Dukanovu dijetu i njegovu prethodnicu Atkinsonovu dijetu, ali istovremeno je proglašena i najbizarnijom dijetom dosad.

>> 6 grešaka koje radimo dok smo na dijeti

S Fulton dijetom se može izgubiti i do 10 kilograma u šest tjedana, pa su za njom poludile sve holivudske zvijezde, a poklonice je našla i kod velikog broja žena koje žele isklesati liniju prije skidanja u kupaće kostime.

Najluđa i najbizarnija!
Tako opisuju dijetu koja garantira čudo i to uz omiljeni napitak kavu koja ubrzava sagorijevanje masti, preskaknje doručka i kupanje u hladnoj kupki koja troši masti kako bi se tijelo ugrijalo. Dijeta koju je osmislio Britanac Venice A. Fulton opisana u njegovoj knjizi 'Šest tjedana do savršenog tijela - Budite mršaviji od svojih prijatelja' (Six Weeks To OMG - Get Skinnier Then All Your Friends) bazira se na njegovom osobnom trenerskom iskustvu te znanstvenim istraživanjima.

Preskakanje doručka
Mnogi se pridržavaju ovog savjeta i bez Fultonovih naputaka, a on tvrdi kako je dobro preskakati doručak jer će tako tijelo trošiti zalihe sala koje je već nakupilo.

Hladna kupka
Kupka u hldnoj vodi obavezan je dio dijete i jutranji ritual. Temperatura vode mora biti od 12 do 15 stupnjeva Celzijusa, a u vodi ne smijete ostati duže od 15 minuta. Nakon par minuta tuširanja potrebno je sjesti u kadu. Hladna kupka ubrzava metabolizam i sagorijeva nakupljene masti.

I konačno kava!?
Fulton predlaže još jednu stvar koju mnogi već rade, a to je kava na prazan želudac. Kofein sagorijeva masti, a kada popijete kavu na prazan želudac tijelo dobiva poruku da mora sagorijevati masti još brže. Kavu je potrebno konzumirati bez šećera, umjetnih zaslađivača i mlijeka kako ne bi potaknula proizvudnja inzulina i spriječila sagorijevanje.

Tri obroka dnevno
Za razliku od mnogih nutricionista koji predlažu 5 obroka na dan, Fulton savjetuje samo 3 kako bi se salo topilo između obroka. Prvi obrok trebalo bi uzeti oko 12 sati, zatim u 16 te u 20 sati.

Vježbanje je ključ!
Naravno, kako bi išta od ovoga uspjelo potrebno je vježbati. Fulton predlaže hodanje, trčanje ili vrtlarenje jer aktiviraju sve mišiće u tijelu.

Svaki obrok bi se trebao sastojati od 50 posto proteina zbog kojih će organizam duže ostati sit, no potrebno je paziti na kalorije. Piletina, puretina, govedina, janjetina, riba, jaja, jogurt, orašasti plodovi i salata bogati su proteinima.

Na dan treba pojesti najviše 120 grama ugljikohidrata, dok u povrću možete uživati dok voćem treba biti oprezan. Smije se pojesti samo tri komada voća na dan jer fruktoza utječe na leptin, zadužen za kontrolu apetita. Najbolje je uzeti avokado, borovnice, grejp, ananas, šljive i jagode.

Dva puta na tjedan potrebno je jesti ribe poput sardina, skuše i lososa, riba će pomoći utažiti želju za ugljikohidratima, a od nje se tijelo neće udebljati, objašnjava Fulton.

U našoj rubrici In je biti zadovoljna provjerite koliko su takve brzinske dijete učinkovite i ugrožavaju li naše zdravlje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju