Boja mokraće može biti vrlo dobar pokazatelj stanja u vašem tijelu, osobito kada je riječ o dehidraciji organizma ili pak infekciji. Donosimo tablicu nijansi iz koje možete pročitati stanje svojega organizma.

 

Boja mokraće u rasponu nijansi od 1 do 3
Prozirna ili svjetložuta mokraća indicira da je tijelo zdravo. Proziran urin čak je i bolji jer pokazuje da ste pili puno vode i da je vaš organizam hidratiziran. Voda regulira sve organe i njihovu temperaturu te kroz tijelo prenosi hranjive tvari. Provjerite i koliko biste puta dnevno trebali mokriti.

Boja mokraće otkriva stanje organizma Boja mokraće otkriva stanje organizma Foto: Zadovoljna.hr

 

Boja mokraće u rasponu nijansi od 4 do 7
Ako tamniju i vrlo tamnožutu mokraću vidite ujutro na prvom mokrenju, ne brinite se jer takva se boja nakupi preko noći. Ako takvu boju vidite redovito, morate početi piti puno vode odmah. Tamnožuta mokraća govori da vašem tijelu nedostaje tekućine i da je dehidriralo. Pročitajte i 5 ideja uz koje je lakše ispiti 8 čaša vode dnevno.

Prozirna ili svijetlo žuta mokraća indicira da je tijelo zdravo

Bijela mokraća
Bijela ili zamućena mokraća znači veliku koncentraciju bijelih krvnih stanica koje se bore s infekcijom te vjerojatno imate urinarnu infekciju.

Ako imate potrebu za učestalim mokrenjem, a mokrenje je bolno ili osjećate pečenje tijekom mokrenja, obavezno otiđite liječniku. No voda je vaš saveznik i u ovoj situaciji. Pijte puno tekućine i boravite na toplom. Saznajte i što se stvarno događa u tijelu kada vam je sila na WC, a trpite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju