Problem bolne kralježnice postao je sve učestaliji, posebno kod mladih ljudi koji većinu radnog vremena provode pred kompjutorom ili televizorom. Spadate li i vi u ovu skupinu vrijeme je da napravite pauzu i u samo tri koraka se riješite neugodne boli

Bolovi u leđima više nisu problem naših roditelja, djedova i baka već svih generacija, a najčešći razlog se krije u načinu na koji provodimo dan.

Većina će nakon što osjeti bol popiti tabletu protiv bolova ili otići na masažu no to je samo privremeno rješenje koje ne rješava problem već ga odgađa.

Liječnici upozoravaju kako gotovo svaka osoba koja veći dio dana provodi pred kompjutorom ili televizorom pati od bolova u donjem djelu kralježnice.

Iako se čini kao se ovaj problem ne može riješiti tako lako, zapravo je rješenje puno jednostavnije nego što se čini.

Najnovija istraživanja su pokazala kako osobe koje gotovo cijelo radno vrijeme provode sjedeći, problem bolne kralježnice mogu riješiti u samo tri koraka.

>> Pilates lopta smanjuje stres i kalorije

>> Loše držanje zasjenjuje i najljepša tijela

1. Pauza
Napravite pauzu i to svakih 30 do 45 minuta. Ustanite u prošećite do toaleta ili skoknite po čašu vode. To će biti dovoljno da se vaša kralježnica odmori od iskrivljenog, nepravilnog sjedećeg položaja.

2. Mobitel
Iskoristite mobitel kao podsjetnik na prijašnji savjet. Namjestite alarm koji će vas podsjetiti da vam je potrebna pauza. Isto tako, kada razgovarate s nekim na telefon, ustanite od stola i razgovarajte šećući.

3. Istezanje

Svaki puta kada se ustanete od radnog stola ili televizora istegnite leđa. Ruke podbočite na donji dio leđa i lagano se nagnite prema nazad. Ostanite u tom položaju nekoliko sekundi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju