Adekvatna zamjena za način života koji podrazumijeva jako malo kretanja sustavno je provođenje vježbi kod kuće. Uz pomoć popularnog rekvizita, pilates lopte lako si možete priuštiti ciljano vježbanje koje će učvrstiti vašu guzu, ali i puno važnije mišiće kralježnice. Donosimo samo jednu vježbu čiji rezultati su itekako vidljivi

Ova jednostavna vježba s pilates loptom na vašem tijelu ostavlja trenutni učinak i dok samo jednostavno podižete i spuštate tijelo svi mišići stražnjice i donjeg dijela leđa su u pogonu čime istovremeno jačate snagu i izdržljivost.

>>Učvrstite kritične točke: Vježbe za noge, trbuh i stražnjicu

Prvi korak

Lezite na ravnu i tvrdu površinu s ramenima čvrsto priljubljenima uz tlo, noge držite ravno istegnute na lopti ne savijajući koljena.

>>5 super vježbi za podizanje guze

Drugi korak
Stisnite mišiće stražnjice i podignite se od tla oslanjajući se nogama na lopti s rukama ispruženima uz tijelo. Osjetit ćete napetost u donjem dijelu leđa pri čemu će i vaši trbušni mišići odraditi svoj dio posla. Zadržite položaj 10 do 15 sekundi.

Treći korak
Zadržavajući stražnjicu podignutom savijte koljena i primaknite loptu prema sebi sve dok vam stopala ne budu cijelom površinom na lopti.

Istegnite noge i vratite se u početni položaj. Vježbu ponovite u serijama do pet puta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju