Zeleni ljiljan (lat. Chlorophytum comosum) ili "pauk biljka" idealan je izbor ako ste početnik u svijetu biljaka.

Galerija Zeleni ljiljan idealan je izbor za početnike Zeleni ljiljan Zeleni ljiljan - 1 +2 Zeleni ljiljan biljka je koju je lako održavati

Radi se o biljci koja je podrijetlom iz Južne Afrike, a koja je prilagodljiva i jako izdržljiva te među sobnim biljkama jedna od najlakših za održavanje. Ističe se zahvaljujući svojim specifičnim i izduženim zelenim ili zeleno-bijelim listovima, a može narasti i do 60 centimetara visine.

Posebno lijepo izgleda u visećoj košari, a uspijeva gotovo na svim lokacijama, pa i u kupaonici - dovoljno je da dobiva barem malo svjetlosti.

Iako će rasti u većini uvjeta, na neke stvari ipak pripazite ako želite da biljka napreduje. Što se tiče svjetla, nezahtjevna je - izbjegavajte samo da se nalazi na direktnom suncu. Kada je u pitanju zalijevanje, činite to jednom tjedno, ali prije zalijevanja provjerite je li zemlja suha - ako jest, biljku zalijte umjerenom količinom vode.

Slika nije dostupna Slatkica frezija: Cvijet koji u vazi dugo izgleda svježe i ljupko

Pilea peperomioides (Kineski dolar) je biljka koja privlači energiju bogatstva i blagostanja - 1 "Kineski dolar": Otporna biljka za koju se vjeruje da donosi novac i blagostanje

Jednom godišnje odvojite vrijeme za presađivanje biljke.

Osim što je lak za održavanje, zeleni ljiljan poboljšava kvalitetu zraka u kući i uklanja štetne spojeve iz zraka. Biljka je bila dio studije o čistom zraku koju je provela NASA, a pokazalo se da je najučinkovitija u uklanjanju ugljikova monoksida, formaldehida, ksilena i toluena. U kupaonici pak smanjuje pojavu vlage.

Također, radi se o biljci koja je sigurna za kućne ljubimce i - izgleda jako lijepo u svakom domu.

Upoznajte i bromeliju - skromnu ljepoticu koja čisti zrak i donosi dašak egzotike.

Zeleni ljiljan biljka je koju je lako održavati Zeleni ljiljan biljka je koju je lako održavati (Foto: Living4media)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju