Iako je balansiranje privatnog i poslovnog veliki izazov za gotovu svaku ženu, uvijek je lijepo vidjeti pozitivne primjere onih žena koje uz to sve – još uspijevaju voditi brigu o svome zdravlju.

Galerija Martina Boščić In Magazin: Žene u fitnessu Žena u planku +5 Martina Boščić

Nježna umjetnica ili nezaustavljiva bodybuilderica, za Jelenu nema prevelike razlike. Ona je fitness instruktorica, životna trenerica i ponosna majka koja na svakom koraku svoga života pokušava navući osmijeh na lice.

Ljude najviše intrigira spoj njezinih godina i bodybuildinga, u kojem je okrunjena titulama državne prvakinje.

In Magazin: Žene u fitnessu Jelena Sremić Lulić (Foto: DNEVNIK.hr)

U početku bih se ljutila kad bi komentirali moje godine, ali ja ne mislim da su to neke godine. Najdraže mi je kad mi prilaze muškarci i žene i kažu da ih je moj način života potaknuo da nešto promijene, govori za IN Magazin Jelena Sremić Lulić.

Njezina zarazna pozitivna energija prešla je i na sina Tonija koji, unatoč invaliditetu, baš poput svoje majke, ne poznaje riječi ne mogu.

Toni igra i košarku, a ja se jako veselim njegovim uspjesima. Međutim, najveća mi je sreća njegova mentalna snaga, odnosno da je u glavi posložen, nastavlja Jelena. 

Njihova sreća rezultat je neizmjernog rada i truda, baš kao i ona Vanje Tokić, koju teretana do 38. godine uopće nije privlačila. Tada se dogodio zaokret pa je dvije godine nakon toga osvojila zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu bodybuildinga.

In Magazin: Žene u fitnessu Vanja Tokić (Foto: DNEVNIK.hr)

Ova karijera zahtjeva mnogo odricanja i strog režim prehrane, no zadovoljstvo koje pruža vrijedno je toga. Svako natjecanje iziskuje posebne pripreme za izlazak u kupaćem kostimu i pokazivanje mišića.

Taj dan na tijelo nanosimo posebnu boju, nanosimo i ulje, ja za svoju kategoriju radim blaži oblik dehidracije tijela. To se radi kako bi mišići bili istaknuti. Mjesec ili dva prije izlaska pripremamo svoje tijelo, a nakon toga se vraćamo u normalnu, objasnila je Vanja Tokić.

Svakodnevnom vježbanju trenerica Martina okrenula se iz zdravstvenih razloga.

Vježbanje u vodi Tri lagane vježbe u vodi za vitak struk i čvrstu stražnjicu, i pet minuta je dovoljno

Iskorak Samo pet minuta! Kratki trening za učvršćivanje nogu za koji vam ne treba ni oprema

Pojavili su se problemi s aritmijama, prekomjernim znojenjem, dekoncentracijom,užasnom glavoboljom, govori Martina Boščić.

In Magazin: Žene u fitnessu Martina Boščić (Foto: DNEVNIK.hr)

Uz odgovarajuću prehranu, tjelovježbu i terapiju riješila se tegoba. Danas svoja iskustva dijeli s brojnim pratiteljima na društvenim mrežama – s njih gotovo 200 tisuća, što je čini jednom od najutjecajnijih hrvatskih fitness influenserica.

Uvijek je dobro podsjetiti ljude da i ti imaš celulit, strije i akne. Ljudima je lakše da vide da i influenserice imaju isti problem kao i oni. Svi mi imamo svoje borbe, govori Martina.

Cilj joj je potaknuti što veći broj ljudi da se brinu o sebi te da se iz sezonskih pretvore u one prave, zagrižene vježbače.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju