I prošloga tjedna centar metropole vrvio je zanimljivim modnim kombinacijama koje su bile podcrtane toplijim odjevnim komadima i modnim dodacima. Na zagrebačkim ulicama sve su popularnije čizme poluvisokih i visokih sara.

Galerija Dama u nabranim čizmama u centru Zagreba - 3 Dama u nabranim čizmama u centru Zagreba - 5 Dama u nabranim čizmama u centru Zagreba - 1 +6 Dama u nabranim čizmama u centru Zagreba - 2

Čizme nabranih sara ili takozvane slouch boots i dalje su u modi. Riječ o popularnom modelu iz 80-ih godina prošlog stoljeća s fleksibilnim i često širokim sarama koje se gužvaju na predjelu gležnja umjesto da stoje uspravno.

Rade se od prirodnih i umjetnih materijala – najčešće tanke kože i velura, a dolaze u visini do gležnja ili koljena. Ovaj tip čizama lako se kombinira za dnevne i večernje prilike – izgledat će lijepo uz skinny traperice i tajice, minice, ali i midi suknje i haljine.

Nabrane čizme iz kolekcije Saint Laurenta za jesen / zimu 2017. / 2018. godine Nabrane čizme iz kolekcije Saint Laurenta za jesen / zimu 2017. / 2018. godine (Foto: Profimedia)

Ovaj model čizama ponovo je postao popularan nakon što je Anthony Vaccarello, kreativni direktor modne kuće Saint Laurent predstavio svoju blještavu verziju u sklopu nove kolekcije za jesen / zimu 2017. / 2018. godine. Otada su svoju verziju napravili svi od Isabel Marant preko Victorije Beckham do Zare.

Da su skinny hlače i čizme nabranih sara sjajna kombinacija demonstrirala je na svojem primjeru i zagonetna crnka iz centra Zagreba. Smeđi model nabranih čizama do gležnja i s visokom potpeticom sparila je s bijelim skinny hlačama.

Dama u nabranim čizmama u centru Zagreba - 5 Nabrane čizme sjajno se kombiniraju uz skinny hlače (Foto: Vigor Klaić/Zadovoljna.hr)

Snježno izdanje nastavila je s bijelom vunenom dolčevitom i predimenzioniranim bijelim prslukom, a koloristički odmak ponudila crvenom torbicom iz Guessa.

Dama sa zagrebačke špice u sjajnoj i skladnoj jesenskoj kombinaciji Dama iz Zagreba u skladnoj kombinaciji u kojoj se ističe popularan modni dodatak

Mlada dama sa zagrebačke špice u efektnom kaputu Manje je više: "Filmski" kaput dame iz Zagreba za efektno dnevno izdanje

Zavirili smo u hrvatske trgovine i na popularne webshopove te smo odabrali nekoliko modela zgužvanih čizama po uzoru na crnokosu damu iz Zagreba.

Dorothy Perkins čizme, 467 kn Dorothy Perkins čizme, 467 kn (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju