Bormes-les-Mimosas zadnjih je godina omiljena ljetna destinacija francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i prve dame Brigitte Macron. Naime, tamo se na malenom otočiću nalazi utvrda Bregancon koja je 1968. godine postala službena ljetna rezidencija francuskih predsjednika.

Galerija Brigitte Macron na ljetnom odomoru Emmanuel Macron Emmanuel Macron +2 Brigitte Macron

Do 1963. godine Francuska je utvrdu iznajmljivala, a posljednja privatna osoba koja je u njoj boravila bio je Robert Bellanger, bivši francuski ministar koji ju je uz odobrenje obnovio i pretvorio u udobnu rezidenciju uz očuvanje originalnog izgleda.

Emmanuel Macron Emmanuel Macron (Foto: Profimedia)

Postala je predsjednička rezidencija za vrijeme Charlesa de Gaullea, a 2013. je proglašena nacionalnim spomenikom i otvorena je za javnost. La Lanterne u Versaillesu tada je postala nova službena ljetna rezidencija, ali trenutni francuski predsjednik ipak preferira ljetni odmor u Breganconu.

Brigitte Macron Brigitte Macron: Traperice za koje žene nikad neće biti prestare (bez obzira na tuđa mišljenja)

Francuska prva dama Brigitte Macron Brigitte Macron: 20 "neprimjerenih" izdanja kojima je prva dama ušutkala kritičare

U društvu obitelji i prijatelja, Emmanuel i Brigitte uživali su u morskim radostima. Dok je predsjednik vozio jet ski, prva dama odmarala je u hladu na pješčanoj plaži.

Brigitte Macron Brigitte Macron (Foto: Profimedia)

Kada je u pitanju odabir kupaćeg kostima, nije se zamarala trendovima i posegnula je za najjednostavnijim modelom.

Nosila je klasičan jednodijelni badić sa zelenim detaljima. Ovaj model kupaćeg kostima dobro pristaje svim ženama zahvaljujući ziheraškom kroju i neutralnoj crnoj boji koja nikad ne izlazi iz mode, baš kao ni ovakvi klasični badići.

Brigitte Macron Brigitte Macron (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju