Frizura čija dužina seže od dna uške uha pa do ramena, sudeći po jesenskim makeoverima svjetskih zvijezda trenutni je hit. Laka prilagodljivost svakom obliku lica i svakoj vrsti kose uvelike utječe na odluku brojnih dama da svoje dugačke pramenove bez previše razmišljanja skrate i prošetaju popularni 'bob'

Kosa do ramena je jedna od najpopularnijih dužina, profesionalni frizeri nazivaju je zlatnom dužinom jer se s njom lako igrati. Naime dovoljno je dugačka za dizanje u elegantne večernje oblike dok s druge pak strane savršeno izgleda raspuštena. 

Zadana granica koju dužina bob frizure ne smije prijeći su ramena, sve iznad toga je dopušteno i poželjno. Naime, različite dužine od vrha uške uha pa do ruba ramena omogućuju laku prilagodljivost bob frizure svakom obliku lica.

U posljednje vrijeme poznate dame učestalo nose valoviti bob, elegancija i ležernost dvije su podjednako zadovoljene strane s ovom frizurom koju i samo lako možete napraviti.

1. Na čistu kosu nanesite sredstvo za zaštitu od topline, pa je osušite sušilom ili ostavite da se sama posuši.

2. Na raščešljanu kosu preko svakog pramena nanesite sprej za kovrče.

3. Izdvojite deblje pramenove te ih obradite peglom ili uvijačem za kosu. Kako bi postigli razbarušeni, prirodni efekt pramenove uvijajte u različitim smjerovima, dakle, jedan prema naprijed, a sljedeći prema natrag.

4. Postupak ponovite dok svaki pramen na vašoj glavi nije obrađen uvijačem. Kosu ne morate uvijati od korijena već naglasak stavljajte na sredinu i završetke kose.

5. Nakon što ste uvili svu kosu na prste nanesite malo silikona za kosu te ga u tankom sloju nanesite na vrhove. Želite li da vaša frizura bude postojana kosu pošpricajte fleksibilnim lakom za kosu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju