Kožnate hlače su jedan od onih odjevnih komada koji odbijaju izaći iz mode, a nose se već stotinama godina. Nekoć su imale isključivo zaštitnu funkciju – štitile su od hladnoće i drugih vanjskih neprilika, a s vremenom su postale trendovski komad koji većina želi u svojem ormaru bez obzira na spol.

Njihovo nošenje u 20. stoljeću popularizirale su glazbene zvijezde – od Elvisa Presleya preko Jima Morrisona do Axela Rosea, ali i ženske ikone poput Chrissie Hynde iz Pretendersa te Joan Jett.

Kožnate hlače pravi su modni hit na hrvatskim ulicama i ove jeseni. Iako su na raspolaganju različiti krojevi od umjetne i prave kože, najviše se nose pripijeni modeli koji ističu ženstvenu siluetu, a koji se sjajno nadopunjuju s cipelama i čizmicama povišenih potpetica.

Slika nije dostupna Od Zadra do Zagreba: Tri kombinacije koje su dobile vašu pohvalu

Da su kožnate hlače atraktivni dodatak svake modne kombinacije, dokazala je i mlada influenserica Karla Brekalo, koju je naš fotograf uhvatio u šetnji centrom Zagreba.

Karla je odabrala kožnati model crnih hlača do iznad gležnja iz Zare te ih sparila s upečatljivim parom kaubojskih čizama ukrašenih metalnim dodacima. Kombinaciju je dopunila kratkom strukiranom jaknom od istog materijala.

Slika nije dostupna Lijepa Nensi u kombinaciji za špicu koju se ovih dana rijetko koja žena usudi nositi

Crnu kožnatu kompoziciju razbila je toplim sivim puloverom te torbicom u odgovarajućoj nijansi. Izdanje je podigla s nekoliko decentnih komada nakita, a od znatiželjnih pogleda se sakrila sunčanim naočalama četvrtastih okvira.

U našoj fotogaleriji pogledajte kako Karla Brekalo nosi trendovske kožnate komade, a na njezinom Instagramu otkrijte još zanimljivih street-style kombinacija.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju