Zadnji dan mjeseca ožujka razveselio nas je brojnim sjajnim street style izdanjima s ulica naših gradova. Ove dame obilježile su kraj zime i početak proljeća modnim kombinacijama koje su itekako bile zamijećene, a na jednom mjestu skupili smo njih deset o kojima se ovog mjeseca najviše govori.

Kožnata jakna jedan je od proljetnih klasika koji obožavamo, a "kožnjak" je nosila i prezgodna djevojka sa zagrebačkog Cvjetnog trga. Za svoj street style odabrala je crnu kožnatu jaknu do struka kombinirajući je uz uske crne hlače s malim rasporom na kraju nogavica i robusniji, takozvani chunky model tenisica s debelim đonom, a ta dva modna komada odličan su spoj ako želimo noge učiniti dužima i vitkijima.

Slika nije dostupna U šetnji Cvjetnim trgom: Dva modna aduta koja ženske noge čine dužima i vitkijima

Dalila Turk, čije odjevne kombinacije možete pratiti na službenom Instagram profilu, prošetala je zagrebačkim Trgom žrtava fašizma u fantastičnom izdanju koje je prštalo zaraznom proljetnom energijom. "Slip" suknju brenda Zara u nježnoj pastelnoj nijansi kombinirala je s tankom jarko narančastom dolčevitom i štiklama. Zarina zelena hit-torbica sa zlatnim lancem dodatno je bojom začinila kombinaciju koju je mlada dama mudro zaokružila svevremenskim balonerom klasičnog kroja u neutralnoj nijansi.

Street style kombinacija Dalile Turk Ljepotica iz Zagreba u Zarinoj suknji koja odiše senzualnošću

S dolaskom proljeća na ulicama hrvatskih gradova sve je više street style izdanja u kojima vladaju kratki modeli. Jedno takvo izdanje na zadarskoj Kalelargi pokazala je lijepa dama odjevena u kombinaciju prepunu nježnih nijansi. Čipkastu bluzu spojila je sa suknjom u ružičastoj boji i svevremenskim bež kaputom strogog i elegantnog kroja. Umjesto neke klasične suknje odabrala je trendi kožnati model s remenom. Kožnate suknje efektne su same po sebi zahvaljujući sjajnoj teksturi materijala od kojeg su napravljene, ali ova je bila još upečatljivija zbog ruba ukrašenog plisiranim detaljima.

Slika nije dostupna Trendi model: Dama sa špice u minici savršenoj za službeni oproštaj od zime

Lijepa brineta snimljena na ulicama Zadra za šetnju gradom odjenula je pletenu haljinu midi dužine u bež boji koja prati liniju tijela i voli ženske obline. Još je jedan plus te haljine i pojas kojim se dodatno ističe struk. Jednu od trenutačno najpoželjnijih haljina djevojka je nosila u kombinaciji s bež kratkom jaknom i uvijek popularnim bijelim tenisicama sa šarenim detaljima.

Slika nije dostupna Brineta iz Zadra: Najpoželjnija haljina ovoga proljeća koja voli ženske obline

Na zagrebačkoj špici za oko su nam zapele i dvije mlade dame koje su dokazale da je klasika često najbolji izbor. Ono u čemu se njih dvije razlikuju jest izbor boja. Dok je jedna od njih odlučila ići na sigurno s crnom bojom, druga se odlučila za svjetlije nijanse. Djevojka u crnom iskombinirala je crne skinny traperice i crnu košulju. Preko je odjenula crni kaput, a kada je u pitanju obuća, odlučila se za crne mokasinke, jedan od omiljenih komada za prijelazno razdoblje. Dama u svjetlijoj kombinaciji na nogama je imala model tenisica koje već godina nemaju konkurenciju u proljetnim mjesecima. Uz bijele tenisice odjenula je "finjak" hlače u bež boji, bijelu košulju i bež kaput. Odlučila se i za torbu u puderasto ružičastoj boji, a cijela kombinacija bila je dodatno elegantna zahvaljujući zlatnim, decentnim komadima nakita.

Slika nije dostupna Odaberite favorita: Dvije klasične kombinacije sa zagrebačke špice kojima je teško naći manu

Lijepa brineta iz Zadra za subotnju šetnju gradom odjenula jednostavnu i nepogrešivu kombinaciju. Bijelu majicu uz vrat, kaput u istoj boji i sive traperice skinny kroja nosila je uz jedne od najpoželjnijih tenisica na tržištu, one u bijeloj boji. U njezinu slučaju radi se o popularnim bijelim tenisicama modne kuće Alexander McQueen s debljim potplatom i crnim detaljem na stražnjem dijelu, za kojima je modni svijet lud već nekoliko sezona, a rado ih nose i brojne svjetske zvijezde.

Slika nije dostupna Model bez konkurencije: Lijepa Zadranka u najpoželjnijem modelu tenisica

Osvojila nas je još jedna šarmantna Dalmatinka koja je za svoj street style izabrala usku crnu minicu uz koju je nosila efektne crne najlonke koje su gore tanje, a u dijelu do iznad koljena debljeg tkanja te potpuno crne, zbog čega se čini kao da na tanke najlonke nosi još samostojeće čarape ili uske čizme iznad koljena. Takve najlonke proljepšavaju noge i čine ih vizualno dužima, a za još nekoliko centimetara tu su i crne gležnjače na visoku potpeticu ukrašene s dva remenčića i vezanjem.

Slika nije dostupna Šarmantna Dalmatinka: Trik-najlonke koje su jači adut i od čizama iznad koljena

Jedna plavokosa Zadranka za svoj street style odabrala je čizme s visokom potpeticom, model koji seže do koljena te ima uzorak nalik zmijskoj koži. Uz te mrak čizme nosila je crne tajice s efektom mokroga sjaja, a takva kombinacija pokazala se sjajnim izborom, između ostalog i zato što stvara dojam dužih nogu. Gornji dio svog street stylea atraktivna Dalmatinka složila je od odličnog crnog kaputa ispod kojeg je nosila bijelu košulju u struku stegnutu debljim crnim remenom.

Slika nije dostupna Dalmatinka sa stilom: Trik za duže noge u kojem glavnu riječ imaju "mokre" tajice

Iz Zadra nam dolazi i street stylerica u modelu suknje koji uvijek ukrade poglede, pencil-kroja s rasporom na sredini. Atraktivnost tog ženstvenog modela podignuta je i leopard-uzorkom koji uvijek izgleda efektno, a svakom outfitu daje i dozu glamura. Uz takvu, "dominantnu" suknju najbolje je nositi jednostavne, jednobojne komade, baš kako je to učinila i zvijezda naše street style priče iz Zadra.

Slika nije dostupna Slatkica iz Zadra: Opasno dobra suknja koja voli i visoke potpetice i tenisice

Na početku ožujka oduševio nas je rokerski stajling crnke iz Šibenika koja je svoj street style složila od četiri jednostavna modna komada, ali dovoljna za itekako upečatljivu kombinaciju. Gore je nosila crnu majicu s kratkim rukavima i natpisom ''rock star'', dok je crnu kožnatu jaknu s toplom podstavom nosila ležerno prebačenu preko ramena. Traperice super skinny kroja u sivoj boji i s poderanim dijelovima sjajno su se uklopile u street style zgodne rokerice, kao i crne tenisice s metalnim kopčama brenda Replay.

Slika nije dostupna Crnka iz Šibenika: Super skinny traperice kao glavna zvijezda opako dobre kombinacije

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju