Bijele, ružičaste i crvene kamelije koje krase vrt vile Angiolina u Opatiji zasigurno su jedan od najljepših simbola proljeća i buđenja prirode. Ovo raskošno cvijeće savršeno se uklapa u gradske vrtove jednog od najljepših gradova u Hrvatskoj, a upravo je vila Angiolina obilježila početak turizma u Opatiji.

Sama vila sagrađena je u neorenesansnom stilu, a okružena je parkom, odnosno glasovitim arboretumom koji je značajan primjer hortikulturne parkovne baštine ovog podneblja.

Pastelne boje predivnih kamelija upotpunjuju vrt ove romantične ružičaste vile, a upravo se zbog ovog cvijeća, koje usprkos nježnom izgledu prkosi svim vremenskim uvjetima, osjećamo kao da smo ušli u vrt koji postoji samo u bajci.

Naime, bijele kamelije simboliziraju obožavanje i daju se nekome tko vam je drag, ružičaste simboliziraju čežnju i poklanjaju se osobi koja vam je nedostajala, a crvene ljubav i strast.

Ljepotu ovog nježnog cvijeta nije uspio poljuljati ni hladni i kišni vikend koji je iza nas, a s nekoliko otpalih latica kamelija i dalje ponosno mami poglede prolaznika svojim nježnim, ali efektnim bojama.

Ovaj raskošni cvijet, koji neodoljivo podsjeća na ružu, bio je omiljeni cvijet Coco Chanel te je postao i zaštitni znak kultnog brenda. Nježna biljka potječe iz Kine i Japana, a još se naziva i zimska ruža.

Kamelija Prekrasna kamelija toliko je posebna da je zaštitni znak jedne od najvećih modnih kuća svih vremena

Kamelija cvijeta od prosinca pa sve do svibnja, pa još stignemo posjetiti sve opatijske vrtove s romantičnim kamelijama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju