Unisex parfemi imaju brojne obožavatelje i među ženama i među muškarcima, a mi smo izdvojili sedam omiljenih mirisa za oba spola kojih se ne možemo zasititi.

Calvin Klein CK One

Jedan od prvih parfema na svijetu koji je nosio predznak unisex. Calvin Klein je u kreiranju parfema kojeg karakterizira svjež miris citrusa inspiraciju pronašao u ponašanju svoje kćeri i njenog društva - provokativni stil uz "političku korektnost". Drugo ime mirisa "CK One" je miris mladih 90-ih.

Zara Ebony Wood

Drvenasto-začinski miris koji se opisuje kao onaj trenutak slobode i bezbrižnih avantura koje samo što nisu počele. Parfem je predstavljen 2019. godine, a nastao je u suradnji sa slavnom dizajnericom parfema Jo Malone. Ebony Wood donosi luksuzan miris po high street cijeni.

Chanel les exclusifs 1957

Parfem je dobio ime po godini kada je Coco Chanel otputovala u Dallas gdje je primila nagradu Neiman Marcus za svoj doprinos modi. Bazu čini bijeli mošus koji na svakoj osobi miriši malo drugačije zbog čega modna kuća Chanel ovaj parfem opisuje kao miris kože. Na prvu izdašno se osjeti kombinacija bergamota, irisa, nerolija i cedra, ali ubrzo na koži ostaje lagan, uglađen i harmoničan miris.

Slika nije dostupna Moj prvi parfem: 15 najdražih mirisa koji se ne zaboravljaju

Dolce & Gabbana Velvet Cypress

Svježi, drvenasti citrusni miris inspiriran talijanskim čempresom mediteranskog krajolika. Miris je izgrađen oko obilne doze čempresa, odražavajući njegovu blistavu fasetu u elegantnom svježem drvenastom mirisu citrusa. Talijanski čempres jedno je od najznačajnijih obilježja mediteranskih vrtova. Sa svojom elegantnom suhoćom cedra, Velvet Cypress je posveta talijanskom kraju u kasno ljeto.

Muškarac i perfem Uh, baš dobri! 10 parfema koje žene najviše vole osjetiti na muškarcu

Tom Ford "Black Orchid"
Snažan orijentalni mošusni miris koji se može nositi i za vrućeg ljetnog dana – dovoljan je jedan špric da bi se osjetio satima. U gornjim notama dominiraju francuski jasmin, crni tartuf, ylang-ylang, crni ribizl i limun. U cvjetno-začinskom srcu smjestila se crna orhideja, kreacija Toma Forda, dok su u bazi drvene note, tamjan, amber, vanilija i balzamične note.

Jo Malone London Vetiver and golden vanilla cologne intense

Sve kolonjske vode ovog luksuznog brenda nose predznak unisex. Ova kolonjska voda kombinira dva najcjenjenija sastojka s Madagaskara, vetiver i vaniliju. To je senzualni, kremasti, duboki miris, začinjen s nekoliko neočekivanih nota kao što su kardamom i grejp.

Pierre Guillaume Paris Aomassai

Miris raznobojnog drva, nadahnut Južnom Afrikom i umjetnošću plemena Baoulé, s iznenađujućom fuzijom kiselih i sočnih nota u žaru ritualnog plamena... Vatreni dah karamele i prženih lješnjaka obogaćen začinima raspiruje plamen vetivera, drveta balzama i gorke naranče. Čarobne spirale tamjana, pomiješane sa sladićem, obavijaju se oko plamteće jezgre mirisnog drveta Wengué, suhih trava i smole.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju