Božić je nezamisliv bez božićnog drvca, središnjeg ukrasa u gotovo svakom domu, ali drvce je puno više od samo lijepe dekoracije.

Oko drvca se tijekom slavljeničkog prosinca okupljaju obitelj i prijatelji, a najmlađi se raduju poklonima koji ih čekaju ispod njega.

Ukrašavanje drvca jedna je od najljepših božićnih tradicija. Dok oni nestrpljivi svoje drvce ukrašavaju već u prvim danima prosinca, ljubitelji običaja čekaju Badnjak kada se cijela obitelj okuplja oko kutija s ukrasima.

Kuglicama za bor možete okititi i druge dijelove doma - 10 15 ideja kako kuglicama ukrasiti blagdanski stol, prozor, vjenčić za vrata,...

Drvca za mali stan - 10 Ideje za ukrašavanje drvca koje će se savršeno uklopiti u mali stan

Zbog svega navedenog ne čudi da se tisuće ljudi svake godine bacaju u potragu za savršenim drvcem. I dok mnogi biraju prirodnu verziju, drugi se okreću umjetnima jelkama i borovima čija je ponuda iz godine u godinu sve bolja i bolja.

Mnoga umjetna drvca izgledom pariraju prirodnim verzijama, a u ponudi su i primjerice drvca u bijeloj boji, kao i ona koja su već ukrašena lampicama i drugim ukrasima. Prilikom kupnje umjetnog drvca dobro je pripaziti na neke stvari.

Poklon Samo neka se svjetluca: Deset poklona za prijateljicu koja obožava šljokice

1. IZGLED

Kod odabira umjetnog drvca uzmite u obzir da ga ne kupujete za jednokratnu uporabu. Iako će vas možda privući drvce u rozoj boji, dobro razmislite je li ono nešto što bi vam moglo brzo dosaditi. Ako ste ljubiteljica klasike, zeleni bor ili jelka su možda bolja opcija. Živost uvijek možete postići pomoću ukrasa. Ako pak volite drugačije stvari, onda je rozo drvce super opcija.

2. DOBRO RAZMISLITE O PROSTORU

I umjetna drvca dolaze u različitim veličinama, a prije kupnje izmjerite prostor koji imate kako biste odabrali drvce idealne veličine.

3. LAMPICE

Postoje umjetna drvca koja su već ukrašena lampicama. Ona su dobar odabir ako niste skloni eksperimentiranju i prevelikim promjenama, međutim ako volite mijenjati dekor svake godine kupite drvce bez lampica.

15 ideja uz koje će božićna zvijezda postati još ljepši ukras doma Božićna zvijezda Božićna zvijezda Božićna zvijezda +6 Božićna zvijezda

U našoj galeriji pogledajte dio ponude umjetnih drvaca u trgovinama.

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju