Iako ih se često smatra korejskim beauty trendom, BB kreme prva je u Njemačkoj razvila doktorica Christine Schrammek, i to 1967. godine. Originalno, BB kremu je razvila kao privremeno sredstvo za svoje pacijentice čija je koža prošla ozbiljnije tretmane poput mikrodermoabrazije koja je kožu ostavljala crvenom i upaljenom.

Galerija

Umjesto teške podloge koja bi mogla dodatno nadražiti kožu, Schrammek im je željela ponuditi nešto što će "zamagliti" nesavršenosti, ali i biti ugodno na koži. I tako je nastala BB krema, a godinama kasnije njezina formula je usavršena u Južnoj Koreji.

Potrošaci su postali opsjednuti ovim čarobnicama, a trend je vrlo brzo došao i do SAD-a i Europe i BB kreme su zauzele poziciju jednog od najvažnijih beauty proizvoda u mnogim kozmetičkim torbicama.

Dostupni i nama: Pet tekućih pudera i toniranih seruma koji su obožavani bestseleri na Amazonu

Iako su originalno dizajnirane da pomognu koži nakon osjetljivih tretmana, s godinama su evoluirale i postale proizvod koji je tu da pojednostavi beauty rutinu.

Radi se, naime, o laganim i prozračnim kremama koje hidratiziraju kožu, ali i prekrivaju nepravilnosti. Ovisno o formuli, imaju i razne druge koristit za kožu pa tako između ostalog pomažu i onima koji imaju problema s kontroliranjem sjaja.

10 pudera koji će upiti masnoću s lica i koži osigurati mat izgled

Slično kao i klasične podloge, BB kreme razlikuju se po stupnju prekrivanja, boji i završnoj obradi. Za razliku od podloge koja se fokusira najviše na boju i prekrivanje, BB krema ide dalje pa je među njezinim najbitnijim karakteristikama već spomenuta hidratacija.

Na tržištu se nalazi cijeli niz BB krema s raznim karakteristikama, a neke od njih istaknule su se kao omiljene. Deset BB krema različitog cjenovnog ranga, koje žene posebno vole i kojima se redovito vraćaju uz riječi hvale, izdvojili smo u nastavku:

Missha Perfect Cover BB krema

Ova višefunkcionalna krema BB krema je hrani kožu i prekriva nedostatke. Održava prirodan izgled kože, štiti je od sunca te sprječava nastanak bora, a ima i SPF 42.

Missha Perfect Cover BB krema, 9,14 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Dr. Jart+ BB Premium Beauty Balm

Ova krema s vojskom obožavateljica ima srednju pokrivnu moć, a na koži je nevjerojatno lagana i svilenkasta. SPF 50 je još jedan njezin plus.

Dr. Jart BB Premium Beauty Balm, 41,80 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Erborian Ginseng BB Crème

Zahvaljujući ovoj kremi koja spaja najbolje od francuske i korejske kozmetike, koža je baršunasta, nježna i besprijekorna. Krema savršeno ujednačava kožu.

Erborian Ginseng BB Crème, 48,40 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

L'Oreal Paris Age Perfect BB Cover

Ova BB krema za zrelu kožu ujednačava ten i licu osigurava vrlo prirodan izgled. Kožu hidratizra i štiti je od sunca zahvaljujući SPF 50.

L'Oreal Paris Age Perfect BB Cover, 14,40 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Shiseido Sun Care Sports BB krema

Ova krema sa zaštitnim faktorom 50 sprječava znoj na licu, a na koži prikriva nepravilnosti i daje joj prirodan i zdrav finiš.

Shiseido Sun Care Sports BB krema, 40,48 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Nivea BB 5u1 dnevna krema

Ova krema ujednačava ten i smanjuje vidljivost pora, a kožu hrani mineralima i provitaminom B5.

Nivea BB 5u1 dnevna krema, 7,30 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Naj Oleari Blooming BB Foundation

Ova krema ujednačuje ten, a kožu izglađuje i osigurava joj blistav finiš. Sadrži hijaluronsku kiselinu i vitamin C.

Naj Oleari Blooming BB Foundation, 30 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

La Roche-Posay HYDREANE BB krema

BB krema s termalnom izvorskom vodom La Roche-Posay formulirana je za osjetljivu kožu. Krema ujednačava ten te hidratizira, umiruje i štiti kožu.

La Roche-Posay HYDREANE BB krema, 16,19 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Noreva EXFOLIAC tonirana BB krema

Ova krema sadrži kompleks koji pomaže u uklanjanju nesavršenosti, smanjuje razmnožavanje bakterija i regulira lučenje sebuma. Proizvod matira kožu i prikriva nedstatke.

Noreva EXFOLIAC tonirana BB krema, 12,06 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Garnier Hyaluronic Aloe All-In-1 Classic BB krema

Krema se prilagoođava prirodnoj boji tena, a koži dopušta da diše. Lagana tekstura pruža 24h intenzivnu hidrataciju i pomaže u zaštiti kože od UV zraka.

Garnier Hyaluronic Aloe All-In-1 Classic BB krema, 9,90 eura Foto: Internetska stranica proizvođača

Devet krema i jedan serum za lice koji rade sve da umanje bore i uspore starenje kože

Dostupni i nama: Pet tekućih pudera i toniranih seruma koji su obožavani bestseleri na Amazonu