Zaželjeli ste se brzog voćnog biskvita? Onda ste na pravom mjestu jer vam danas donosimo recept za kolač od jogurta s jagodama. Priprema je vrlo jednostavna jer je ovo klasičan biskvit s jogurtom za koji vam ne treba ni vaga - dovoljna je plastična čaša od jogurta koja služi kao mjerna posuda. U pitanju je vrlo izdašan kolač kao stvoren za obiteljska druženja ili nenajavljene goste, a ako vam ipak treba manji kolač samo prepolovite količinu svih sastojaka.

 

Sastojci za kolač od jogurta s jagodama:

  • 40 dag jagoda
  • 400 ml jogurta
  • 4 velika jaja
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 4 čaše oštrog brašna
  • 3 male žličica praška za pecivo
  • malo limunova soka
  • masnoća i brašno za protvan

Priprema kolača od jogurta s jagodama:

  1. Maknite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na ploške, pošpricajte s malo limunova soka i promiješajte. Protvan za kolač premažite masnoćom, pospite brašnom i ostavite sa strane.
  2. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte pa prosijte u jednu posudu. U drugu posudu ubacite jaja i šećer, miksajte oko pet minuta sve dok smjesa ne postane svijetložuta i gusta. Pomalo u par navrata ubacujte u smjesu ulje, lagano miksajući na maloj brzini. Nakon toga ubacite sav jogurt i umiješajte ga. Na kraju dodajte prosijano brašno i kratko miksajte na manjoj brzini dok sve ne sjedinite.
  3. Pola pripremljenih jagoda ubacite u smjesu i promiješajte špatulom ili kuhačom. Smjesu zatim ubacite u protvan i špatulom poravnajte, a potom po vrhu poslažite ostatak jagoda. Stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva i pecite oko 40 minuta, sve dok se kolač ne odvoji od rubova i ne poprimi zlatnožutu boju na površini.

Dobar tek!

Ma, kakve jabuke: Recept za finu prhku pitu s jagodama

Jagodica bobica: Osvježavajuća proljetna torta savršen je način za iskoristiti jagode

Iskoristite sezonu jagoda i napravite ružičasti džin-tonik baš fina okusa

Voćna fantazija: Recept za brzi kremasti kolač koji se topi u ustima

Recept za lagane voćne šnite gotov za tren oka, bez pečenja i komplikacija

Čokolada, trešnje i sir: Recept za fini kolač koji se tako lako priprema