Ovog vikenda donosimo recept za najbrži voćni kolač dosad. Kupovni biskvit natopljen osvježavajućom narančom i slasna krema koju je vrlo jednostavno pripremiti spoj su kojemu malo tko može odoljeti.

Ovaj je recept savršen za sve one koji bi brzinski htjeli iznenaditi obitelj i prijatelje, ali i za početnike koji baš i nemaju puno iskustva u kuhinji. U nastavku pročitajte recept koji biste mogli spremiti i ponavljati svaki put kad vas uhvati želja za slatkim.

Voćni kolač – sastojci:

  • gotovi žuti biskvit
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 400 ml narančina soka
  • 350 ml mlijeka
  • 150 g mljevenog keksa
  • banane
  • jagode

Voćni kolač – priprema:

  1. Biskvit podijelite na tri dijela. Kolač možete praviti i u obliku torte kako ne biste bacali biskvit režući ga u oblik pravokutnika. Svaku koru obilno natopite sokom od naranče.
  2. Puding skuhajte prema uputama na vrećici, ali u 350 ml mlijeka.
  3. Posebno izradite šlag pa postepeno, špatulom, dodajte četiri velike žlice šlaga u puding. Ostatak šlaga ostavite sa strane. Na samome kraju pudingu dodajte keks pa ga sjedinite s kremom.
  4. Slažite kolač sljedećim redoslijedom: biskvit – krema s pudingom – šlag – biskvit – krema s pudingom – jagode – šlag. Posljednju koru završite kao prvu – bananama i šlagom.
  5. Hladite najmanje tri sata. 

Savjet: Kako ne bi promijenile boju, banane prije slaganja prelijte limunovim sokom. 

Recept za voćnu fantaziju s nama je podijelila food blogerica Vera s profila kuhinjica. U nastavku pronađite inspiraciju za još jednostavnih kolača. 

Voćne šnite Recept za lagane voćne šnite gotov za tren oka, bez pečenja i komplikacija Gabrijelin kolač "E, to je kolač": Recept za kocke s prhkim beze korama bogate vanilijom i orasima Rozen kolač s višnjama i kokosom Rapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne peče Brzi cheesecake u čaši Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka Biskvit s trešnjama Kolač na čaše: Recept za brzi biskvit s trešnjama Bijeli čupavci Recept za bijele čupavce, malo drugačiju verziju omiljenog kolača Crumble s višnjama i grčkim jogurtom Tako dobro kiselkast i zdrav: Recept za odličan crumble s višnjama i grčkim jogurtom Ovaj brzi ledeni vjetar priprema se bez kuhanja i pečenja Brzi ledeni vjetar: Recept za omiljeni kolač bez kuhanja i pečenja Voćna kremšnita Recept koji spaja sve najbolje od kremšnite i voćnog kolača Beze kolač s višnjama Mekane kore i tako dobra krema glavne su zvijezde beze kolača s višnjama

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju