Predlažemo vam jednostavan kolač koji spaja hrskave lisnate kekse, laganu kremu i kiselkasto voće, a gotov je za tren oka.

 

Voćne šnite – sastojci:

  • Dva paketa lisnatog keksa

Za voćni sloj:

  • 250 g šumskog voća
  • 130 g šećera
  • 25 g gustina + 3 žlice vode
  • 2 paketa vanilin šećera

Za kremu od vanilije:

  • 400 ml mlijeka
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • Pakiranje gotove kreme za kremšnite

Voćne šnite – priprema:

  1. Pripremite kremu od vanilije. Mlijeko i slatko vrhnje miksajte s jednim pakiranjem gotove kreme za kremšnite, koju možete pronaći u gotovo svakoj trgovini.
  2. Pripremite voćni sloj. Pomiješajte voće i šećer pa prokuhajte. Usitnite štapnim mikserom kako biste dobili glatku teksturu. Dodajte mješavinu vode i gustina, a na samome kraju dodajte vanilin šećer.
  3. Na redu je slaganje torte. Lisnate kekse, koje također možete pronaći u svakoj većoj trgovini, posložite na dno kalupa. Stavite pola žute kreme, pa dodajte voćni sloj, koji prekrijte s drugom polovicom žute kreme.
  4. Na samome kraju dodajte još jedan sloj lisnatih keksa.
  5. Ostavite u hladnjaku preko noći. 

Savjet: Ako vam lisnati keksi nisu pri ruci, gotovo isti kolač možete napraviti s klasičnim lisnatim tijestom. Tijesto razvalajte i prepolovite po dužini. Koru pecite 20 minuta na 180 stupnjeva, prohladite i nastavite slagati kolač prema uputama.

Voćne šnite Voćne šnite blogirice Lale osvajaju na prvi zalogaj (Foto: Instagram@miris_dunja)

Recept za genijalni kolač koji se ne peče s nama je podijelila food blogerica Lala s Instagram profila miris_dunja, a u nastavku možete pronaći još proljetnih recepata. 

Rozen kolač s višnjama i kokosom Rapsodija okusa u jednostavnom kolaču s višnjama i kokosom koji se ne peče Brzi cheesecake u čaši Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka Bijeli čupavci Recept za bijele čupavce, malo drugačiju verziju omiljenog kolača Ovaj brzi ledeni vjetar priprema se bez kuhanja i pečenja Brzi ledeni vjetar: Recept za omiljeni kolač bez kuhanja i pečenja Voćna kremšnita Recept koji spaja sve najbolje od kremšnite i voćnog kolača Beze kolač s višnjama Mekane kore i tako dobra krema glavne su zvijezde beze kolača s višnjama Torta od kokosa s malinama Kokos-torta s malinama: Kremasta slastica s manje kalorija koju nije problem pripremiti

Dobar tek! 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju