Voćne šnite – sastojci:
- Dva paketa lisnatog keksa
Za voćni sloj:
- 250 g šumskog voća
- 130 g šećera
- 25 g gustina + 3 žlice vode
- 2 paketa vanilin šećera
Za kremu od vanilije:
- 400 ml mlijeka
- 400 ml slatkog vrhnja
- Pakiranje gotove kreme za kremšnite
Voćne šnite – priprema:
- Pripremite kremu od vanilije. Mlijeko i slatko vrhnje miksajte s jednim pakiranjem gotove kreme za kremšnite, koju možete pronaći u gotovo svakoj trgovini.
- Pripremite voćni sloj. Pomiješajte voće i šećer pa prokuhajte. Usitnite štapnim mikserom kako biste dobili glatku teksturu. Dodajte mješavinu vode i gustina, a na samome kraju dodajte vanilin šećer.
- Na redu je slaganje torte. Lisnate kekse, koje također možete pronaći u svakoj većoj trgovini, posložite na dno kalupa. Stavite pola žute kreme, pa dodajte voćni sloj, koji prekrijte s drugom polovicom žute kreme.
- Na samome kraju dodajte još jedan sloj lisnatih keksa.
- Ostavite u hladnjaku preko noći.
Savjet: Ako vam lisnati keksi nisu pri ruci, gotovo isti kolač možete napraviti s klasičnim lisnatim tijestom. Tijesto razvalajte i prepolovite po dužini. Koru pecite 20 minuta na 180 stupnjeva, prohladite i nastavite slagati kolač prema uputama.
Voćne šnite blogirice Lale osvajaju na prvi zalogaj (Foto: Instagram@miris_dunja)
Recept za genijalni kolač koji se ne peče s nama je podijelila food blogerica Lala s Instagram profila miris_dunja, a u nastavku možete pronaći još proljetnih recepata.
Dobar tek!