Torta jagodica bobica – sastojci:
Za biskvit:
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 1 Limun šećer
- 50 g brašna
- 25 g gustina
- 2 žlice ulja
Za kremu:
- 500 ml mlijeka
- 150 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 4 žumanjka
- 400 ml umućenog vrhnja za šlag ( izrađenog šlaga)
- 1 paket želatine + hladna voda
Za preljev:
- 150 g jagoda
- 2 žlice šećera
- Sok pola limuna
- 1 žlica gustina
- 2 žlice vode
Dodatno:
- 150 g jagoda
Torta jagodica bobica – priprema:
- Pripremite kremu. Sve sastojke za kremu stavite u dublju zdjelu na laganu vatru i dobro promiješajte kako biste dobili homogenu smjesu. Neprestano miješajte sve dok ne dobijete gustu kremu. Kad je krema postigla sasvim gusta – nalik pudingu, maknite ju s vatre i prekrijte folijom pa ohladite.
- Pripremite biskvit. Pjenastu umutite jaja, ulje i šećer. Nakon 10 minuta miksanja dodajte mješavinu prosijanog brašna i gustina pa kratko promiješajte dok se teksture ne sjedine.
- Biskvit stavite u kalup obložen papirom za pečenje pa pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Čačkalicom provjerite je li gotov pa ostavite da se u potpunosti ohladi.
- Dovršite kremu. U ohlađenu kremu dodajte izrađeni šlag i želatinu pripremljenu po uputama na pakiranju.
- Biskvit stavite u kalup i po biskvitu rasporedite narezane jagode. Jagode stavite uspravno i na rub kalupa kojega ste prije premazali s malo maslaca. Na jagode i biskvit dodajte kremu i stavite u hladnjak dok pripremate preljev.
- Pripremite preljev. Sitno sjeckane jagode, šećer i limunov sok kuhajte na laganoj vatri sve do vrenja. Na kraju dodajte gustin razrađen u malo vode. Prelijte preko torte, ukrasite po svom guštu i hladite najmanje pet sati prije posluživanja.
Savjet: .
- Umjesto pjenastog biskvita možete napraviti i klasičnu podlogu od keksa kakvu obično radimo za cheesecake.
Ako vam se svidjela jagodica bobica, pogledajte još naših prijedloga za ukusne kolače i osvježavajuća pića s jagodama koji su gotovi za čas.
U slast!