Iskoristite stare kroasane za pripremu ukusnog kolača koji se topi u ustima. Za pripremu vam ne treba previše iskustva u kuhinji niti kompliciranih sastojaka.
U nastavku pročitajte recept za brzi kolač s kroasanima, uz napomenu njegove autorice da se po želji može praviti s manjim ili većim kroasanima. Također, po želji možete koristiti kroasane s vanilijom ili čokoladom ili kombinirati te dvije varijante.
Sastojci:
- 200 grama petit keksa
- 3 pudinga od čokolade
- 3 pudinga od vanilije
- 12 žlica šećera
- 2 l mlijeka
- 10 velikih kroasana (po želji vanilija ili čokolada)
- 3-4 žlice eurokrema
- 300 ml vrhnja za šlag
- mlijeko za umakanje kroasana
Priprema:
- Kekse umačite u mlijeko i slažite u lim za pečenje ili na tacnu s obručem promjera 25×35 cm
- U posudu dodajte puding od čokolade, šest žlica šećera i malo mlijeka od jedne litre i zatim pomiješajte
- Ostatak mlijeka stavite kuhati
- Uzavrelo mlijeko sklonite s vatre i umiješajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati puding
- Čim sklonite s vatre puding prelijte preko keksa
- Odmah nastavite slagati kroasane
- Kroasane malo pritisnite prstima da upadnu
- U posudu dodajte puding od vanilije i šest žlica šećera, te prelijte i pomiješajte s malo mlijeka od jedne litre
- Ostatak mlijeka stavite kuhati
- Uzavrelo mlijeko stavite sa strane i umiješajte pripremljeni puding
- Nastavite kuhati puding
- Čim sklonite s vatre prelijte ga preko kroasana i rasporedite
- Odmah dok je vruć rasporedite eurokrem
- Ostavite kolač da se ohladi
- Izradite vrhnje za šlag
- Premažite ga po kolaču
- Stavie kolač u frižider do rezanja
Recept preuzet s bloga Natašine slastice.
Inspirirajte se ostalim idejama za ukusne slastice:
Dobar tek!