Iskoristite stare kroasane za pripremu ukusnog kolača koji se topi u ustima. Za pripremu vam ne treba previše iskustva u kuhinji niti kompliciranih sastojaka.

U nastavku pročitajte recept za brzi kolač s kroasanima, uz napomenu njegove autorice da se po želji može praviti s manjim ili većim kroasanima. Također, po želji možete koristiti kroasane s vanilijom ili čokoladom ili kombinirati te dvije varijante.

Sastojci:

  • 200 grama petit keksa
  • 3 pudinga od čokolade
  • 3 pudinga od vanilije
  • 12 žlica šećera
  • 2 l mlijeka
  • 10 velikih kroasana (po želji vanilija ili čokolada)
  • 3-4 žlice eurokrema
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • mlijeko za umakanje kroasana

Priprema:

  1. Kekse umačite u mlijeko i slažite u lim za pečenje ili na tacnu s obručem promjera 25×35 cm
  2. U posudu dodajte puding od čokolade, šest žlica šećera i malo mlijeka od jedne litre i zatim pomiješajte
  3. Ostatak mlijeka stavite kuhati
  4. Uzavrelo mlijeko sklonite s vatre i umiješajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati puding
  5. Čim sklonite s vatre puding prelijte preko keksa
  6. Odmah nastavite slagati kroasane
  7. Kroasane malo pritisnite prstima da upadnu
  8. U posudu dodajte puding od vanilije i šest žlica šećera, te prelijte i pomiješajte s malo mlijeka od jedne litre
  9. Ostatak mlijeka stavite kuhati
  10. Uzavrelo mlijeko stavite sa strane i umiješajte pripremljeni puding
  11. Nastavite kuhati puding
  12. Čim sklonite s vatre prelijte ga preko kroasana i rasporedite
  13. Odmah dok je vruć rasporedite eurokrem
  14. Ostavite kolač da se ohladi
  15. Izradite vrhnje za šlag
  16. Premažite ga po kolaču
  17.  Stavie kolač u frižider do rezanja

Recept preuzet s bloga Natašine slastice.

Inspirirajte se ostalim idejama za ukusne slastice:

Bez preklapanja tijesta: Recept za mekane kroasane koji se pripremaju brže od klasičnih

Bez grama brašna: Recept za sočni kolač od naranče i badema

Recept za brzi čokoladni kolač koji vam ni dijeta neće zabraniti

Brza i fina čokoladna torta gotova za samo 20 minuta

Dobar tek!