Topli ljetni mjeseci razdoblje su u kojem često bježimo od kuhinje, posebno od pećnice, međutim, iako vrućine znaju smanjiti apetit, to ne znači da želimo cijelo ljeto provesti bez slastica.

Naravno, jedna opcija za utažiti želju za slatkim je sladoled, ali ponekad samo želimo pojesti dobar kolač. Ako se taj kolač brzo i jednostavno priprema cijela priča postaje još bolja.

U nastavku pročitajte recept za brzi kolač s kroasanima, uz napomenu njegove autorice da se po želji može praviti s manjim ili većim kroasanima. Također, po želji možete koristiti kroasane s vanilijom ili čokoladom ili kombinirati te dvije varijante.



SASTOJCI:

- 200 grama petit keksa
- 3 pudinga od čokolade
- 3 pudinga od vanilije
- 12 žlica šećera
- 2 l mlijeka
- 10 velikih kroasana (po želji vanilija ili čokolada)
- 3-4 žlice eurokrema
- 300 ml vrhnja za šlag
- mlijeko za umakanje kroasana

PRIPREMA:

1. Kekse umačite u mlijeko i slažite u lim za pečenje ili na tacnu s obručem promjera 25×35 cm
2. U posudu dodajte puding od čokolade, šest žlica šećera i malo mlijeka od jedne litre i zatim pomiješajte
3. Ostatak mlijeka stavite kuhati
4. Uzavrelo mlijeko sklonite s vatre i umiješajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati puding
5. Čim sklonite s vatre puding prelijte preko keksa
6. Odmah nastavite slagati kroasane
7. Kroasane malo pritisnite prstima da upadnu
8. U posudu dodajte puding od vanilije i šest žlica šećera, te prelijte i pomiješajte s malo mlijeka od jedne litre
9. Ostatak mlijeka stavite kuhati
10. Uzavrelo mlijeko stavite sa strane i umiješajte pripremljeni puding
11. Nastavite kuhati puding
12. Čim sklonite s vatre prelijte ga preko kroasana i rasporedite
13. Odmah dok je vruć rasporedite eurokrem
14. Ostavite kolač da se ohladi
15. Izradite vrhnje za šlag
16. Premažite ga po kolaču
17. Stavie kolač u frižider do rezanja

Recept preuzet s bloga Natašine slastice.

Dobar tek!