Koji god filmski žanr preferirali, jedan se uvijek izdvaja kada tražimo samo malo opuštanja, smijeha, utjehe i vraćanja dobrog raspoloženja. U trenucima kada se samo želimo omotati dekicom i uživati, dobre stare romantične komedije nikad neće iznevjeriti.

Galerija

Da nam toplih i simpatičnih romantičnih komedija nikad neće biti dosta, dokazala je i nova Netflixova serija "Nobody Wants This", a jedna je scena poljupca odmah proglašena najboljim filmskim poljupcem na svijetu.

Potaknuti time, odlučili smo sastaviti popis deset najboljih romantičnih komedija svih vremena, filmova koji će vam u trenu vratiti smiješak na lice i zagrijati vas bolje od šalice vruće čokolade.

Notting Hill (1999.)

Radnja ove kultne romantične komedije prati Williama Thackera (Hugh Grant), vlasnika male knjižare u londonskoj četvrti Notting Hill, čiji se život mijenja nakon što upozna svjetski poznatu filmsku zvijezdu Annu Scott (Julia Roberts). Njihov susret vodi u neobičnu ljubavnu priču ispunjenu duhovitim, emotivnim i nespretnim situacijama, dok se bore s razlikama između njihovih svijetova.

Djevojka koju sam volio (1973.)

Romantična komedija/drama s Robertom Redfordom i Barbrom Streisand u glavnim ulogama. Priča ljubavnu priču između dvoje vrlo različitih ljudi – Katie Morosky (Streisand), strastvene političke aktivistice s jakim idealima, i Hubbella Gardinera (Redford), šarmantnog, ali apolitičnog pisca.

Film je poznat po svojem nostalgičnom tonu, sjajnim glumačkim ostvarenjima i nezaboravnoj naslovnoj pesmi "The Way We Were", koju je izvela Barbra Streisand.

Kako se riješiti frajera u 10 dana (2003.)

Film s Kate Hudson i Matthewom McConaugheyjem u glavnim ulogama. Radnja se vrti oko Andie Anderson (Hudson), novinarke koja piše članak o tome kako odbiti muškarca za samo 10 dana, i Benjamina Barryja (McConaughey), marketinškog stručnjaka koji se kladi da može osvojiti ženu u istom vremenskom periodu.

Ljubav nema pravila (2003.)

Film prati Harryja Sanborna (Jack Nicholson), bogatog muškarca u 60-im godinama koji preferira veze sa znatno mlađim ženama. Međutim, nakon što doživi srčani udar dok je sa svojom mladom djevojkom u kući njezine majke, oporavlja se uz pomoć Erice Barry (Diane Keaton), uspješne dramaturginje i majke njegove djevojke.

Tijekom oporavka, između Harryja i Erice razvija se neočekivana romansa i oboje se suočavaju s izazovima i promjenama u svojem pristupu ljubavi.

Sasha Tran (Ali Wong), uspješna i poznata kuharica, i Markus Kim (Randall Park), njezin prijatelj iz djetinjstva od kojeg se davno udaljila nakon nespretnog pokušaja romanse glavni su likovi ove Netflixove romantične komedije. Kada se Sasha vrati u rodni grad San Francisco kako bi otvorila restoran, njihovi putevi se ponovo susretnu, iako su njihove karijere i životni stilovi potpuno različiti.