Sezonu jagoda sigurno ćete iskoristiti za razne deserte i kolače, ali zašto ne biste isprobali i džin-tonik s jagodama? Obožavatelji džin-tonika sigurno će uživati u ovoj osvježavajućoj ljetnoj verziji omiljenog pića.

 

Sastojci za džin-tonik s jagodama:

  • 60 ml hladnog sirupa od jagoda
  • 60 ml džina
  • 100 ml tonika
  • 1 mala žličica soka od limete
  • listići mente ili grančica timijana za ukras
  • led

Sastojci za sirup od jagoda:

  • 1 kg zrelih jagoda
  • 500 ml vode
  • 20 dag šećera
  • 2 velike žlice limunova soka

Priprema sirupa:

  1. Maknite peteljke s jagoda, operite ih, prerežite napola i stavite u zdjelu za kuhanje. Ubacite unutra vodu i šećer te stavite kuhati na srednju jačinu. Kada voda zavri, malo smanjite temperaturu i ostavite da se lagano kuha 20 minuta, a potom maknite sa štednjaka i pustite da se do kraja ohladi.
  2. Uzmite cjediljku, obložite je slojem tanke gaze i stavite na širu zdjelu. Procijedite jagode i sirup kroz nju, a zatim uzmite gazu, skupite jagode i lagano zavrnite gazu kako biste iscijedili još malo sirupa iz jagoda. Umiješajte limunov sok i zatim sirup izlijte u staklenku. Čuvajte ga u frižideru maksimalno dva tjedna.

Priprema džin-tonika:

Čašu do pola napunite ledom. Zatim preko njega prvo prelijte sirup od jagode, zatim džin i na kraju ulijte tonik. Dodajte malo soka od limete i po želji ukrasite mentom ili timijanom.

Inspirirajte se ostalim receptima za razlićite verzije džin-tonika:

Bazga-džin: Recept za super verziju popularnog pića koje se lako priprema Kakva kombinacija! Recept za slasni džem od citrusa i - džina U slast i živjeli! Recept za kekse s džin-tonikom uz koje je svaki dan slavlje Živjeli! Recept za jesenski džin-tonik koji grije bolje od vrelog čaja Napravite ljubičasti džin-tonik koji će vas osvojiti i okusom i izgledom

 Živjeli!